Otkriveno!

SPECIJALAN DRES ZVEZDE ZA NOVU SEZONU! Podseća na EVROPSKI trofej i legende kluba - pogledajte!

Autor Dušan Ninković

Novi dres Crvene zvezde omaž je velikom uspehu kluba od pre 50 godina.

Izvor: Titter/kkcrvenazvezda/printscreen

Crvena zvezda uskoro počinje novu košarkašku sezonu, a pred samo početak takmičenja u kojima imaju velike ambicije, crveno-beli su predstavili opremu u kojoj će igrati! Dresovi kakve je već poželeo da ima nekadašnji košarkaš Tarens Kinzi napravljeni su u saradnji sa nemačkom kompanijom "Adidas", a inspiracija je bila bogata klupska prošlost.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio kratak snimak na kojem se vidi Jago dos Santos kao model za novi dres, crveno-beli su sada pokazali kako će dres izgledati i na ostalim prvotimcima. U opticaju su dve varijante - na domaćoj dominira bela boja, dok je na gostujućoj više crvene. Pogledajte promociju:

Crveno-beli ističu da je novi dres retro izgleda zbog velikog jubileja - 50 godina od osvajanja prvog evropskog trofeja kluba! Crvena zvezda je davne 1974. godine pobedom nad Zbrojevkom iz Čehoslovačke (86:75) stigla do pehara u Kupu pobednika Kupova, predvođena Zoranom Slavnićem, Ljubodragom Simonovićem, Draganom Kapičićem, Dragišom Vučinićem i ostalim momcima, među kojima su Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ivan Sarjanović, Božidar Pešić, Radivoje Živković, Dragoje Jovašević, Zoran Latifić i Ljupče Žugić.

Zanimljivost je da je tada dres sa brojem 11 nosio Ljubodrag Duci Simonović, a danas taj broj pripada crnogorskom reprezentativcu Marku Simonoviću. Što se tiče fonta na leđima, i oblik slova i prezime biće identični na tom dresu kao pre 50 godina!

BONUS VIDEO: