Košarka

NA FILIPINIMA IGRAO PROTIV SRBIJE, SAD IDE U NBA SUPERTIM: Našim centrima nije mogao ništa, ali je dobio ugovor!

Autor Nikola Lalović

Venjen Gebriel se protiv Srbije na Mundobasketu nije proslavio, ali je na ostalim mečevima bio dovoljno dobar da zaradi novi NBA angažman.

Izvor: Profimedia

Na Svetskom prvenstvu smo ga gledali u duelu sa Srbijom, a sada je potpisao ugovor sa novim NBA supertimom! Centar reprezentacije Južnog Sudana Venjen Gebrijel potpisao je jednogodišnji ugovor sa Boston Seltiksima. Visoki Afrikanac je prošle sezone bio član LA Lejkersa i prosečno je beležio 5,5 poena i 4,2 skoka kao rezevrni centar.

Na Svetskom prvenstvu na Filipinima bio je deo ekipe koja je bila jedno od iznenađenja na turniru i prosečno je za 23,6 minuta postizao 9,2 poena iz 6,8 skokova i 1,2 asistencije po utakmici. Protiv Srbije u meču koji nažalost pamtimo po užasnoj povredi Boriše Simanića imao je bledu partiju i upisao je samo četiri poena i dve asistencije.

Videćemo kako će izgledati rotacija Bostona na visokim pozicijama naredne sezone i koliko će tu biti mesta za Gebrijela. Prva opcija je svakako Kristaps Porzingis, tu je i veteran Al Horford u svojoj možda i poslednjoj sezoni, kao i visoki Luk Kornet, kao i Portugalac koji se dovodio u vezu sa PartizanomNimjas Kveta.

BONUS VIDEO: