ANKETA

"SAMO JEDAN TIM NAPRAVIO BOLJI POSAO OD ZVEZDE": Direktori glasali pred novu sezonu, evo šta kažu!

Autor Milutin Vujičić

U tradicionalnoj anketi pred novu sezonu Evrolige nekoliko zanimljivih izbora.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Generalni menadžeri timova Evrolige učestvovali su u tajnoj anketi uoči početka nove sezone, tako da su za specijalizovani košarkaški sajt "Basket Njuz" analizirali ko je uradio najbolji posao, ko je doveo najbolja pojačanja, a ko opet sa druge strane nije uspeo da napravi tim koji je jači od prošlogodišnjeg.

Većinom glasova, za najbolje letnje pojačanje izabrali su Fakunda Kampaca koji je iz Crvene zvezde prešao u Real Madrid, odnosno vratio se u "kraljevski klub" u kome je igrao košarku života. Argentinac je potpisao četvorogodišnji ugovor i odmah je jasno je da će biti stari-novi lider tima. Zato su i generalni menadžeri većinom glasova (23,1%) stali iza njega, potom sledi Kostas Slukas (15,4%), a potom Kemba Voker (Monako), Huančo Ernangomez (Panatinaikos), Vili Ernangomez (Barselona), Luk Sikma (Olimpijakos) i Miloš Teodosić (Crvena zvezda).

Što se tiče najboljeg prelaznog roka, generalni menadžeri veruju Panatinaikosu koji je doveo 11 novih igrača (Lesor, Vildoza...), dok je i Crvena zvezda još jedini tim koji je dobio više od jednog glasa u anketi. Što se tiče "najkreativnijeg potpisa leta" tu nagradu su podelili Kostas Slukas i Kemba Voker, dok je u anketi glas dobio i Jago dos Santos iz Zvezde.

Što se tiče igrača koji bi mogao iz Evrolige u NBA, mnogi veruju da bi sledeći mogao da bude Edi Tavares, iako ima 31 godinu, a pominju se još i Džejms Nađi, Geršon Jabusele, Kalifa Diop, Marko Simonović.

BONUS VIDEO: