Spektakl!

IGRAO SAM PRED 100.000 LJUDI, ALI OVO... Zvezdin Amerikanac ostao u čudu: "Lepo je bilo videti Novaka!"

Autor Dušan Ninković

Najbolji igrač Crvene zvezde protiv Asvela Šabaz Nejpir oduševio se atmosferom u Beogradu.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Crvena zvezda je bila ubedljiva na početku nove sezone u Evroligi i predvođena američkim bekom Šabazom Nejpirom rutinski je savladala Asvel (94:73) u Beogradskoj areni. Meč prvog kola u novoj sezoni obeležila je i sjajna podrška navijača crveno-belih, a ona je pomogla plejmejkeru da odigra fantastičan meč - priznao je to u izjavi nakon meča.

Prijalo je Šabazu da pored terena vidi najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, ali i da čuje huk sa tribina. Iako je u karijeri igrao pred punim halama i borio se za titule u vatrenim atmosferama, ovo je za njega bilo potpuno novo iskustvo - 

"Svi su se isprsili. Klub, navijači, ekipa... Svi su dali svoje da pobedimo. Velika pobeda, za mene je bilo uzbudljivo da budem deo ovoga. Prvi put igram u Beogradu, u Srbiji... Bio sam zapanjen od prvog minuta. Nisam mogao da verujem... Nikada nisam igrao ovde, želeo sam samo da pokupim što više emocija, uživao sam što sam bio deo svega ovoga. Igrao sam koledž košarku za titule, pred 100.000 navijača, ali drugačije je kada imaš navijače koji su toliko u utakmici kao što su naši”, rekao je Nejpir posle utakmice i pojasnio zašto nije igrao protiv Igokee u ABA ligi: "Nadolazim. Malo sam umoran, naravno. Nisam dugo trenirao, ali biću dobro. Retko kada igraš više od 25 minuta, mislim da sam bio tu negde."

Američki košarkaš otkrio je da je veliki navijač Novaka Đokovića, koji je na licu mesta pratio okršaj Crvene zvezde i Asvela u prvom kolu Evrolige. "Veliki sam njegov fan. Video sam aplauz navijača. Bilo je lepo videti da je košarkaški navijač", ispričao je Šabaz i jeoš jednom se dotakao publike: "Mislim da mnogo dolazi od navijača. Oni su bili uzbuđeni, mi smo bili uzbuđeni jer je prva utakmica... Šutevi onda ulaze. Nadam se da će tako biti cele sezone, ali obično ne ide tako. Nastavićemo da radimo ono što je najbolje za nas. Da trčimo, igramo što brže, da vučemo prave prave poteze."

Osvrnuo se i na komentar trenera Duška Ivanovića ekipa mora i bolje od ovoga. "Naravno, igrali smo dobro, ali možemo bolje. Niko nije preterano uzbuđen zbog jedne pobede. Jedna pobeda ne znači ništa, duga je sezona", zaključio je Šabaz Nejpir, američki košarkaš sa NBA iskustvom i verovatno najveće pojačanje Crvene zvezde za tekuću sezonu.

BONUS VIDEO: