Blistao!

ZVEZDINE IGRAČE MOTIVISAO NOVAK ĐOKOVIĆ! Rokas oduševio i posle meča: "Hoću da pobedim i tamo, nisam NIKAD!"

Autor Dušan Ninković

Litvanski košarkaš Rokas Gedraitis postao jedan od heroja pboede Crvene zvezde protiv Asvela u prvom kolu Evrolige.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Asvel u prvom kolu nove sezone Evrolige (94:73) i trijumfalno krenuli u ispunjenje postavljenih ciljeva. Posle samo 40 minuta pred beogradskom publikom litvanski šuter Rokas Gedraitis postao je miljenik navijača, zbog svoje fantastične partije u Beogradskoj areni. I njemu je bilo sjajno da igra pred navijačima Crvene zvezde, priznao je na kraju meča.

Iako je postojala trema pre nego što je utakmica počela, sve je zaboravio kada je počeo da rešeta koš Francuza. "Sipao" je Rokas trojke sa različitih pozicija na terenu i postao jedan od junaka prve evroligaške pobede u novoj sezoni, ali... Upozorava da Zvezda mora i bolje od ovoga, kao što je rekao i Duško Ivanović!

"Bilo je neverovatno. Sjajna atmosfera, bio sam nervozan i pod stresom pred početak meča, čim je lopta podbačena bilo je bolje. Prvi meč, dobar početak sezone, pobeda. Hajde da nastavimo ovako, možda i bolje. Trener je rekao da moramo da budemo bolji", rekao je Rokas Gedraitis i dodao: "Dešava se tako ponekad, danas sam ja, neki drugi dan će neko drugi. Imamo solidan tim, hajde da vidimo."

Litvanac ističe da su ga novi saigrači sjajno prihvatili u Beogradu i da se odlično oseća dok igra za srpski klub. "Da, da, naravno. Od prvog dana su mi rekli da su tu, šta god mi treba, da žele da pomognu." Takođe, Rokas se osvrnuo i na dolazak Novaka Đokovića u Beogradsku areni. Kao što je istakao Šabaz Nejpir u izjavi nakon meča, podrška najboljeg tenisera svih vremena bila je značajna za košarkaše Crvene zvezde.

"Prva utakmica je uvek veoma teška i važna, ne znate šta da očekujete. Srećan sam, osećam se bolje nego pre početka meča, pošto sam bio pod stresom. Naravno da nas je dodatno motivisalo što je Novak Đoković navijao za nas, mene jeste sigurno, znate", istakao je Litvanac i okrenuo se narednom meču: "Očekujem pobedu protiv Žalgirisa. Nikada tamo nisam pobedio, gubio sam tamo četiri godine, nadam se da ću uspeti da prekinem tu seriju."

BONUS VIDEO: