Košarka

LESOR JE NAPRAVIO GREŠKU, IZGUBILI SMO DERBI! Ataman se oglasio posle poraza: "Ne znam da li je to normalno, ali..."

Autor Nemanja Stanojčić

Ergin Ataman održao je konferenciju za medije posle poraza od Olimpijakosa u Pireju.

Izvor: Profimedia/Mehmet Eser / Anadolu Agency

Panatinaikos je doživeo poraz u derbiju. Olimpijakos je slavio na gostovanju protiv evropskog drim-tima na startu Evrolige, posle produžetka je upisana pobeda (88:78). Na konferenciji za medije po završetku tog susreta trener "zelenih" Ergin Ataman stavio je Matijasa Lesora u prvi plan.

Doskorašnji centar Partizana imao je dabl-dabl učinak (10, 10sk), ali je u samoj završnici posle skoka u napadu bacio loptu u aut u pokušaju da je doda do Grigonisa. "Izgubili smo derbi kod kuće u produžetku, propustili smo dve meč lopte. Video sam dosta toga pozitivnog, tri četvrtine bili smo odlični u četvrtoj su oni pojačali igru u odbrani, mi smo imali mnogo izgubljenih lopti. Imali smo dosta prilika da rešimo sve, pa je u poslednjih 20 sekundi Lesor napravio grešku, prosta izgubljena lopta posle skoka. U produžetku smo prestali da igramo", rekao je Ataman.

Iznenadio je turski trener mnoge odlukom da u dodatnih 5 minuta izvede Kostasa Slukasa (20, 3as, 7 izg.l) i to u momentima dok je rezultat još bio aktivan. "Izgubili smo moral u produžetku posle propuštenih šansi u prvih 40 minuta. Oni su igrali baš agresivno na slukasu. Ne znam da li je za njih normalno da budu baš toliko agresivni, ali tako je kako je. Kostas je naš lider u napadu, nažalost nismo mogli da iskoristimo ni Lesora onako kako smo želeli u tom delu. Borili smo se do kraja, nije bilo snage za više", zaključio je Ataman. Inače, jedan od najzasužnijih za poraz Panatinaikosa bio je srpski centar Nikola Milutinov koji je meč završio sa 15 poena i 7 skokova, a nezaustavljiv je bio u produžetku.

BONUS VIDEO: