Košarka

GOTOVO - NEMANJA BJELICA VEĆ OTIŠAO IZ ZVEZDE! Kraj posle manje od MESEC DANA

Autor Mladen Šolak

Iskusni košarkaš više nije član crveno-belih.

Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda Meridianbet

Nemanja Bjelica (35) napustio je Crvenu zvezdu Meridianbet i vraća se u Tursku, objavio je "Sportal". Poznati srpski košarkaš ipak neće ostvariti želju da igra u ekipi sa Milošem Teodosićem, jer je pod vođstvom Duška Ivanovića ovog leta odigrao pripremni turnir u Minhenu, ali ne i zvaničan meč. Tako je definitivno njegova druga epizoda na Malom Kalemegdanu, gde je počeo karijeru, završena praktično i pre nego što je sezona počela. Ivanović je najpre objasnio da je "Beli" povređen, a potom nije hteo da govori o nekadašnjem MVP-u Evrolige i NBA šampionu sa Golden Stejt Voriorsima.

S obzirom na to da je Bjelica i dalje ugovorom vezan za Fenerbahče, on će po svemu sudeći otputovati nazad u Istanbul, gde je uglavnom presedeo prošlu sezonu zbog povrede lista, koja mu je stvarala po svemu sudeći probleme i u Beogradu. On je napustio crno-bele posle manje od mesec dana, a tokom boravka u Srbiji nije se pojavio ni "Medija deju" Evrolige, niti je bio u sastavu za prve utakmice ekipe u Evroligi protiv Asvela i ABA ligi protiv Cedevita Olimpije u Štark areni.

S obzirom na ovakav epilog, ipak deluje izvesno da povreda nije jedini razlog rastanka, već i to da se Bjelica ne uklapa u Ivanovićev koncept, pa će poziciju krilnog centra ove sezone pokrivati drugi igrači. Zvezda se još nije zvanično saopštila po pitanju Bjelice. Prema ranije objavljenim detaljima ugovora, Fenerbahče je bio u obavezi da plaća veći deo Bjeličine plate, a crveno-beli su prema potpisanom "otvorenom" ugovoru imali pravo da ga jednostrano raskinu. 

Bjelica je za Zvezdu igrao od 2008. do 2010. godine, potom je gradio veliku karijeru u Baskoniji, Fenerbahčeu, Minesoti od 2015. godine, potom u Sakramento Kingsima, Majamiju i Golden Stejtu, odakle se vratio u Evropu u leto 2022. i ponovo zadužio opremu Fenerbahčea. U njoj će po svemu sudeći biti i ove sezone.