Košarka

VANJA ZATRPAO KOŠ RIVALA I DONEO POBEDU: Srbin dominirao, drži Baskoniju rame uz rame sa Realom i Barsom!

Autor Nikola Lalović

Vanja Marinković je sjajnom utakmicom uspeo da donese pobedu Baskoniji nad Saragosom u neizvesnom meču.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Fantastična partija Vanje Marinkovića! Srpski bek je bio najbolji u pobedi Baskonije nad Saragosom85:80 pošto je ubacio 19 poena i tome je dodao četiri skoka. Osim njega nekadašnji plej Partizana Kodi Miler-Mekintajer je sa 15 poena bio sjajan. U sastavu Saragose Smit je imao 22, Okafor 14 i 9 skokova, a Emir Sulejmanović 12.

Real Madrid je rutinski dobio Mursiju 106:92 uz 18 poena Valtera Tavareša i 14 Fakunda Kampaca, dok je Mario Hezonja imao 13, a Džanan Musa 10 poena. Kod Mursije je nekadašnji plej Crvene zvezde Dilan Enis imao 14, a bivši igrač Partizana Rodions Kuruks 7 poena. Manresa je savladala Palensiju u drami 92:91, a Valensija je bila bolja od Breogana 61:59. U sastavu Breogana srpski bek Stefan Momirov je uz 3 poena dodao 8 skokova i 3 asistencije. 

Real Madrid je posle pet kola jedini neporaženi tim i na vrhu je tabele, sledeć Baskonija, Valensija, Bilbao i Barselona sa po jednim porazom. Na dnu tabele su Palensija i Granada bezu pobeda, a Saragosa i Breogan imaju po trijumf.

BONUS VIDEO: