EVROLIGA

PRIVATNO OBEZBEĐENJE I POLICIJA NA NOGAMA: Ovako će izgledati prvi meč Makabija od rata, neki kažu - IZBACITE ih!

Autor Milutin Vujičić

Makabi u sredu igra prvi meč u Evroligi nakon novog zaoštravanja odnosa Izraela i Palestine.

Izvor: Profimedia

Zbog oružanog sukoba Izraela i Palestine doneta je odluka da Makabi ove nedelje svoje mečeve u Evroligi igra u gostima, a prvi je na programu u sredu u Fonteti. Prema pisanju španske novinske agencije EFE, meč u Valensiji proglašen je za susret visokog rizika i zbog toga će mere obezbeđenja biti povećane.

Zbog straha od mogućih sukoba i u samoj Španiji, doneta je odluka da izraelski klub dođe sa sopstvenim obezbeđenjem, dok će i Španija dodeliti svoje policijske snage ekipi. Makabi je inače trenutno na Kipru, gde igrači treniraju već više od sedam dana, a plan je da danas doputuju privatnim avionom u Španiju. Treniraće tek na dan utakmice, ali nije poznato kada jer se ovi detalji čuvaju iz bezbednosnih razloga.

Već u petak Makabi gostuje i u Atini protiv Panatinaikosa, gde smo prošle nedelje videli i transparente "Oslobodite Palestinu", tako da će tek za ovaj meč morati da bude opreza. Podsetimo, postoje indicije da bi Makabi mogao da bude suspendovan iz Evrolige ove sezone iz istih razloga kao 2022. CSKA iz Moskve.

Za sada, Evroliga još nije reagovala, ali pitanje je da li je uopšte održivo da čitave sezone Makabi igra na gostovanjima dok i tamo preti opasnost od eskalacije.

BONUS VIDEO: