Košarka

"SAD ĆEMO I MI DA TUČEMO!" Aleksa Avramović "zapalio" navijače Partizane pred Olimpijakos

Autor Marina Periškić

Aleksa Avramović o očekivanjima uoči utakmice koju očekuje Partizan protiv ekipe Olimpijakosa u četvrtom kolu Evrolige.

Izvor: Youtube/screenshot/BC Partizan TV

Partizan očekuje gostovanje Olimpijakosu u okviru četvrog kola Evrolige, koja je na programu u četvrtak od 20.15 časova. Parni valjak razočarao je domaće navijače porazom od Barselone na domaćem terenu, a sada će na trećem gostovanju tražiti svoju šansu protiv grčkog tima, koji takođe iz porazom od Olimpije ulazi u ovu utakmicu. Košarkaš crno-belih Aleksa Avramović istakao je da je ekipa spremna i fokusirana na pobedu.

"Oni su odigrali jednu slabu utakmicu protiv Milana u utorak veče, gde ih je Milano sveo na 53 poena i svakako će izaći mnogo motivisaniji nego što su igrali tu utakmicu. Na nama je da napravimo korak napred i da pokušamo da ispravimo te greške koje smo imali u utakmici protiv Barselone i da pokušamo da pobedimo. Imamo sigurno kvalitet da pobedimo Olimpijakos, sad odlučivaće ti sitni detalji kao što su u utorak odlučivali i nadamo se da ćemo biti fokusirani i spremni da uradimo to na pravi način", počeo je razgovor Avramović.

Na pitanje kako će se tim crno-belih vratiti u ritam posle praktično jednog dana odmora, Aleksa je odgovorio da se tim polako ulazi u prepoznatljivu formu i da igrači imaju kvalitet da isprate ovakav tempo. "Mi imamo sposobnost da igramo dobru odbranu i mislim da Olimpijakos kao i druge grčke ekipe igraju tvrdo i čvrsto, na mali broj poena generalno, ali kažem, treba zaustaviti Milutinova, pre svega, i Vokapa. Znamo da može i Kanan da pravi probleme, da probleme može da pravi i Najdžel Vilijams Gos, imaju dobar i dubok roster, ali kažem i mi imamo sjajne igrače, ulazimo polako u prepoznatljivu formu i nadam se da će to već od Olimpijakosa biti na dobrom nivou", rekao je košarkaš Partizana.

Iako je Partizan doživeo težak poraz od Barselone, Avramović nije zabrinut, ali da definitivno planiraju da promene taktiku u odnosu na pomenutu utakmicu koja je odigrana u utorak, kod kuće.

"Mi smo izgubili pred našim navijačima, ali kažem nema mesta za tugovanje, uigravamo se i dalje. Prošle godine smo lošije krenuli u Evroligi, imali smo probleme, pogotovo u novembru i decembru, ali kažem da smo se i tada skupili i sada mislim da imamo odličnu hemiju van terena, tako da će nam sve to dodatno pomoći da ubrzamo proces sazrevanja tih novih igrača, ali i nas da se što bolje adaptiramo na nove igrače i na novu sredinu. Nisam zabrinut, Barselona je igrala dobru utakmicu, oni su nas tukli više nego što smo mi njih tukli na domaćem terenu. Baš su nas tukli - sad ćemo i mi da tučemo, što bi se reklo", zaključio je Avramović.

BONUS VIDEO: