Košarka

LESORA PROZIVALI ZBOG PARTIZANA, EVO KAKO IH JE UĆUTKAO: Evroliga mu dodelila priznanje zbog dominacije!

Autor Nikola Lalović

Francuski centar Matijas Lesor je imao fantastičan meč u duelu sa Baskonijom.

Izvor: Twitter/BasketNews_com/printscreen

Iako ga navijači Panatinaikosa napadaju zbog ljubavi prema Partizanu, Matijasa Lesora to ne potresa previše! Poručivali su mu da se vrati u Beograd, ali s obzirom na to kako igra sigurno da ne žele tako nešto. 

Energični Francuz je u svojoj 100. evroligaškoj utakmici u karijeri postao MVP kola Evrolige! Pobedio je Panatinaikos Baskoniju 95:81, a Lesor je briljirao. Imao je 23 poena, tome je dodao 14 skokova, a šutirao je 8/16 za dva i 7/8 sa penala. Podelio je skokove na po 7 ofanzivnih i defanzivnih, a tome je dodao 2 blokade i asistenciju za indeks korisnosti od 31. 

Najveći indeks korisnosti ipak nije imao on nego krilni centar Olimpije iz Milana Nikola Mirotić koji je imao 30 poena, 12 skkova. 2 asistencije i blokadu za indeks od 36. Ipak njegov tim je izgubio od Albe pa nije mogao po propozicijama da bude MVP takmičenja.

Zamalo je MVP nagrada izmakla Majku Džejmsu i Johanesu Timanu pošto su završili sa indeksom korisnosti od 30, a Džejms je u prethodnom kolu prešao 4.000 postignutih poena u Evroligi. 

BONUS VIDEO: