Neočekovano!

DUBAI DEBITUJE PROTIV ZVEZDE U ABA LIGI! Otkriveno kad počinju sezonu - odmah igraju u regionu!

Autor Dušan Ninković

Klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata takmičiće se protiv dva srpska kluba već na početku ABA lige.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Prethodnih nedelja pojavila se informacija da će ABA liga uskoro biti bogatija za predstavnika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odnosno tim koji će predstavljati Dubai u regionalnom takmičenju, a ljubitelji košarke na Balkanu neće morati dugo da čekaju! Ekipa iz Dubaija ulazi u regionalno takmičenje već u ovoj sezoni!

Istina, prvo će to biti slučaj sa U19 ekipom koja će igrati na predstojećem juniorskom turniru ABA lige, između 21. i 23. novembra. Na zvaničnom sajtu takmičenja navodi se da će novajlija u regionalnoj košarci debitovati utakmicom protiv mladog tima Crvene zvezde, a zatim odigrati susrete sa momcima iz čačanskog Borca, odnosno Studentskog centra.

Na juniorskom turniru ABA lige učestvovaće još i ekipe Mege, Cedevite Junior, Zadra, Krke, Vojvodine, Splita, Cibone, Partizan Mozzart Beta, Cedevite Olimpije i Igokee. Ostaje da se vidi u kakvom će sastavu nastupiti Dubai i koliko će protiv najboljih timova sa prostora bivše Jugoslavije moći da urade momci koji nose dres tima iz UAE!

Podsećamo, po ranijim najavama Dubai će dobiti mesto u ABA ligi, ali i mesto u Evroligi, gde će imati priliku da igra protiv najboljih timova na kontinentu. Navodno, Svetislav Pešić će biti prvi trener novog tima i predvodiće ih na dva fronta, protiv najboljih timova regiona i Evrope!

BONUS VIDEO: