Košarka

PARTIZANOVA BOMBA PRED DERBI: Crno-beli odabrali novog centra - igrao je u NBA LIGI!

Autor Mladen Šolak

Crno-beli našli novog košarkaša!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

KK Partizan našao je novog centra - Bruna Kabokla! Prema pisanju "Meridian sporta", brazilski reprezentativac doći će iz Venecije, nakon veoma dobrih igara na Mundobasketui, gde je bio najbolji strelac Brazila sa 16,4 poena po meču i najbolji skakač sa 9,2 uhvaćene lopte po utakmici. On je prošle sezone nastupao za Ulm sa saigračem iz reprezentacije i sadašnjim plejmejkerom Crvene zvezde, Jagom Dos Santosom i osvojio titulu prvaka Nemačke.

Kaboklo je rođen u septembru 1995, godine, visok je 208 centimetara i nakon što ga je Paritzan ranije ovog leta odbio, sada bi ipak mogao da pojača crno-bele. On je imao i epizodu u NBA ligi, u kojoj je 2014. biran kao 20. "pik" na draftu, a potom je bio član Toronta, Sakramento Kingsa, Memfisa, Hjustona... U toku 2021. prvi put je došao u Evropu i potpisao za Limož, nakon toga je prešao u Sao Paoulo, igrao je i u Meksiku, a u Evropu se vratio 2023. u Ulmu. Da li će njegova sledeća stanica biti Partizan?

Nakon odlaska Matijasa Lesora, crno-belima je preko potrebno rešenje u reketu, gde je stigao Amerikanac Frenk Kaminski i gde i dalje važnu ulogu ima Zek Ledej, dugogodišnja "četvorka" crno-belih.

Izvor: BAY ISMOYO / AFP / Profimedia

Nakon večitog derbija Partizan - Zvezda u ponedeljak uveče, trener crno-belih Željko Obradović izvesno će biti upitan i za Kabokla i za njegov eventualni dolazak u Humsku. 

BONUS VIDEO: