Košarka

"PARTIZAN ĆE MORATI DA PLATI BAR MILION EVRA!" Italijani o transferu crno-belih: Ovo je uslov da dođe kod Obradovića!

Autor Mladen Šolak

Da li će Brazilac zaigrati za Partizan?

Partizan je našao pojačanje u reketu, krilnog centra iz Brazila Bruna Kabokla, ali po svemu sudeći moraće da pronađe i rešenje kako da se dogovori sa njegovim klubom, Venecijom.
Specijalizovani portal "Sportando" s tim u vezi prenosi pisanje italijanskog lista "La Nuova", koji navodi da je reprezentativac Brazila pod višegodišnjim ugovorom sa tamošnjim klubom. "Kaboklo ima dvogodišnji ugovor sa Venecjom i u prvoj sezoni nema 'izlaznu' klauzulu.

Ugovor predviđa platu od 800.000 evra po sezoni uz moguće bonuse, prema kojem bi mogao da dostigne i milion evra ili više u prvoj godini", navedeno je.

"Da bi eventualno potpisao za Partizan, srpski tim i predstavnici igrača, koje predvodi Danijel Hazan, moraju da postignu dogovor sa Rejer Venecijom", takođe je objašnjeno, uz navode da još niko nije kontaktirao klub iz Venecije. "Izvesno je da je veoma visoko obeštećenje za Kaboklov odlazak, procenjeno je bar na milion evra, a možda i na milion i po evra", zaključeno je u tekstu.

Kaboklo je ovog leta došao u Veneciju nakon što je prošle godine imao odlične nastupe za Ulm. U međuvremenu je bio najbolji strelac i skakač Brazila na Mundobasketu. U toj reprezentaciji selektor mu je bio Aleksandar Petrović, hrvatski stručnjak koji je uživo gledao Partizanovu pobedu protiv Zvezde, pa se oglasio o ovom potencijalnom transferu.

BONUS VIDEO: