Košarka

SRBINU SE SPREMA OTKAZ U NBA - DA LI JE OVO ŠANSA ZA ZVEZDU? Muče se na toj poziciji, dobro bi im došao povratnik!

Autor Nikola Lalović

Delovalo je da će ovu sezonu Filip Petrušev provesti kao zamena za Džoela Embida, a onda je Džejms Harden sve poremetio.

Izvor: YouTube/Sports Sims & Highlights

Kako javlja izveštač "Atletika" za Los Anđeles Kliperse Lou Marej - Filip Petrušev je na pragu otkaza u Los Anđeles Klipersima! Doskorašnji centar Crvene zvezde izabran je kao 50. pik na draftu 2020. godine od strane Filadelfije, a onda je po godinu dana proveo u Anadolu Efesu i na Malom Kalemegdanu. Nakon sezone koju je presedeo na klupi kod Ergina Atamana uz Zvezdi je igrao više i to uglavnom kao četvorka, a na Svetskom prvenstvu je pružao odlične partije u srebrnoj ekipi Srbije.

Filadelfija ga je dovela da bude rezerva Džoelu Embidu pod košem, ali je posle samo jedne odigrane utakmice napustio klub. U velikom trejdu je poslat u Kliperse zajedno sa Džejmsom Hardenom i Pi Džej Takerom. "Rečeno mi je da sudbina Filipa Petruševa u Los Anđeles Klipersima još nije sigurna, ali da se tim raduje dolasku Džejmsa Hardena i Pi Džej Takera", naveo je Marej.

Ostaje da se vidi šta će odlučiti Klipersi. Oni na poziciji centra imaju Ivicu Zubca i Mejsona Plamlija, dok je Musa Dijabate na kratkoročnom ugovoru. Četvorku je do sada igrao Nikolas Batum, sada će tu siguran biti Pi Džej Taker, a ukoliko se u Klipersima odluče da koriste Džejmsa Hardena kao beka onda će Kavaji Lenard verovatno igrati kao četvorka. Tu je i Kobi Braun kao rezerva, tako da je pitanje ima li mesta za Filipa Petruševa.

Sa druge strane okeana, Crvena zvezda se muči na poziciji četiri, u timu ima Dalibora Ilića koji je izgleda van planova trenera Sferopulosa, kao i Dejana Davidovca. Ukoliko dođe do otkaza, mogao bi Petrušev ponovo da oživljava karijeru na Malom Kalemegdanu. 

BONUS VIDEO: