Košarka

SPREMA SE NOVI OTKAZ U EVROLIGI? Ne pomaže ni Mirotić, porazi se REĐAJU

Autor Nemanja Stanojčić

Armani je u seriji poraza, a sve više se priča o potencijalnom otkazu za Etorea Mesinu.

Izvor: YouTube/Printscreen/Milano TV

Armani je u ogromnim problemima, doživeo je četvrti poraz u prethodnih pet mečeva u svim takmičenjima. Jedini trijumf upisao je protiv Tortone (79:75). Izgubio je od Reala, Albe, Pesara i Makabija. Zbog svega toga sve više se priča o mogućem otkazu za Etorea Mesinu (64).

Tim iz Milana je u Evroligi na skoru 1-4, dok je u italijanskom šampionatu na 3-2. Na svom parketu je u utorak uveče doživeo novi poraz od Makabija (98:90). "Izgubili smo meč u kom smo imali 25 asistencija i oko 40 odsto šuta za tri poena. Primili smo skoro 100 poena. Naš identitet je jaka odbrana, ali je to nestalo skroz u poslednje vreme. Makabi nas je pretrčao, nadskakao, poentirao u 'pik en rolu', u izolaciji. Naša odbrana je bila sramotna", rekao je Mesina posle meča.

Nikola Mirotić letos je promenio odluku i umesto u Partizan, otišao je u Armani. On je najbolji igrač ekipe u dosadašnjem delu sezone. Protiv Izraelaca igrao je uprkos povredi i za 31 minut dao je 24 poena. Što se trenera tiče, slobodni su stručnjaci poput Serđa Skariola, Andree Trinkijerija, Dejana Radonjića... Do sada su četiri tima promenila trenere, pred start sezone Luka Banki zamenio je Skariola u Virusu, pa je Đanmarko Poceko preuzeo Asvel posle otkaza za Ti Džeja Parkera, Janis Sferopulos došao je umesto Duška Ivanovića, a Ivanović je odmah posle toga preuzeo Baskoniju od Đoana Penaroje.

BONUS VIDEO: