Košarka

BILI NAJVEĆI LUZERI EVROLIGE, A ONDA JE STIGAO ON! Poceko ŠOKIRAO sve, pa odmah uleteo na parket (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

ASVEL je ostvario istorijsku pobedu - prvu posle čak devet meseci u Evroligi!

Izvor: Twitter/Urbodo

Dosadašnji "fenjeraš" tabele Evrolige, francuski ASVEL, prvi put je pobedio ove sezone - na gostovanju Žalgirisu, 91:88, na oduševljenje svog novog trenera, Đanmarka Poceka. Italijan je trčao po terenu, skakao na svoje igrače, među kojima je bio bivši igrač Mege Timote Luvavu, sa 19 poena i šest skokova.

ASVEL je ovim trijumfom prekinuo i ogroman negativni niz u Evroligi, jer je izgubio u prethodnih 18 mečeva. Čak devet meseci i sedam dana čekali su Francuzi ovaj trijumf i dočekali su ga pod vođstvom temperamentnog trenera, koji je očekivano, silno motivisan da se dokaže u Evroligi.

Nekada poznati italijanski košarkaš pravio je ogromne probleme reprezentaciji Srbiji vodeći Italiju do pobeda protiv "orlova" na prošlogodišnjem Eurobasketu i ovogodišnjem Mundobasketu. Po svemu sudeći, i u Evroligi će njegovo prisustvo biti i te kako zapaženo, a pogotovo kada uz Luvavua bude imao i raspoloženog centra Jusufu Fala sa 15 poena, veterane Žofrija Lovernja i Nanda De Koloa sa po 13, Majka Skota sa 12... Pogledajte kako se ponašao Poceko:

ASVEL će u sledećem kolu, u petak 10. novembra, igrati derbi francuskih predstavnika protiv Monaka Saše Obradovića, koji ima skor 4-2.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: