DRAMA!

NOVA BURA U EVROLIGI! Olimpijakos se žali: POKRADENI SMO! Pogledajte šta je Madar uradio... (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Olimpijakos je zvanično uložio žalbu zbog suđenja na meču protiv Fenerbahčea.

Izvor: Profimedia/AA/ABACA

Prethodno veče u Evroligi obeležio je veliki preokret Crvene zvezde protiv Bajerna, potom "luda" pobeda Monaka u Milanu zbog trenutka inspiracije Majka Džejmsa, ali i drama u Istanbulu zbog koje je Olimpijakos digao glas. Fenerbahče je slavio 79:77, a Olimpijakos je uložio žalbu zbog odluke sudija u samoj završnici utakmice.

Klub iz Pireja smatra da su oštećeni jer je prema njihovom mišljenju Jam Madar napravio faul nad Najdželom Vilijams-Gosom u poslednjem napadu, na šta se sudijska trojka (Roča, Nikolić, Petek) nije oglasila. Da je dosuđen faul, Gos bi otišao na liniju za slobodna bacanja i imao bi priliku da donese produžetak crveno-belima, pošto je inače dobar izvođač penala i na tom susretu nije imao promašaj (3/3).


"Olimpijakos poziva Evroligu da zauzme jasan stav o faulu nad Najdželom Vilijams-Gosom u finišu meča sa Fenerbahčeom. Nepravilna primena propisa od strane sudija odlučila je meč protiv nas", navodi se u saopštenju Olimpijakosa, koji je inače sudijskim previdom u završnici meča pobedio Partizan.

I pomoćni trener Olimpijkosa Jorgos Bozikas je direktno zamerio arbitrima i istakao da su odlučuli utakmicu, dodajući da se jasno na snimku vidi da je Madar zadržao rukom Gosa pre nego što je primio loptu u poslednjem napadu.

BONUS VIDEO: