Košarka

ZVEZDA SE OGLASILA I ODGOVORILA PARTIZANU: Neistine i zablude nas ne zanimaju, zašto se ne poštuje DOGOVOR?

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda ponovo se oglasila zbog problema sa beogradskom "Arenom" i zakupom.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda Meridianbet ponovo se oglasila u vezi zakupa beogradske "Arene" i problema u vezi termina za treninge i mlađe kategorije. Posle prvog saopštenja u kom je navedeno da "Partizan uzurpira Arenu" usledio je odgovor predsednika crno-belih Ostoje Mijailovića, a onda je na to stigao odgovor crveno-belih.

Istakli su da žele ravnopravan tretman u dvorani. "Ne znamo zašto se poslednji u lancu odlučivanja tzv 'zakupac' i najmanje bitan u ovom obraćanju Zvezde javio i po svom običaju javno izneo niz neistina kojima može da dovede u zabludu deo javnosti", navodi se na početku saopštenja.

Zatim se nastavlja. Počev od činjenice da je ugovor jednostrano raskinut od strane 'Arene' zbog neurednog plaćanja, za šta posedujemo i dokaze. Ono što pozdravljamo kao klub su dve činjenice koje je 'zakupac' izneo: Da ne možemo da budemo kao oni. Slažemo se, Zvezda ne izdaje duple karte, ne priča o transparentnom poslovanju – već to radi u praksi izlaganjem svojih dokumenata javnosti, i plaća porez uredno već više od 10 godina (i prolazi bez prijava budžetske inspekcije)."

U saopštenju se Zvezda dotakla i izjave Mijailovića da je "Partizan prvi imao ideju o korišćenju Arene". "O 'ideji' korišćenja 'Arene' i 'uspešnim modelima poslovanja' (među kojima se posebno ističe onaj najuspešniji - rast poreskog duga u visini od skoro 6 miliona evra od 2018. godine), koji se 'zakupac' setio dužni smo da posetmo da je Zvezda organizovala više od stotinu utakmica u Evrokupu i Evroligi u toj dvorano jiš od 2013. godine uz ozbiljne prihode od prodaje karata."

Za kraj su se ponovo obratili Partizanu. "Nas ne zanima 'zakupac' sa kojim je jednostrano raskinut ugovor, već odgovor nadležnih struktura kojima je od republičkih i gradskih organa dat na upravljanje taj objekat - zašto se ne sprovodi dogovor postignut tokom leta 2023. godine? Konačno, pravo je Zvezde, koja je Udruženje građana, da potpuno slobodno izabere najbolju dvoranu u Beogradu. Onu koja je u vlasništvu grada i republike, dakle koja je javno vlasništvo građana Srbije. To pravo nam najmanje neće osporiti 'zakupac', posebno ne onaj koji pod 'uspešnim' smatra sve ono što se u normalnom svetu smatra neuspešnim. Uostalom, grafit ispisan pre nekoliko dana na zidinama 'Arene' govori više od hiljadu reči", zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: