Košarka

NOVI ŠAMAR ZA ATAMANA I EVROPSKI DRIM-TIM! Kalinić i Parker se poigravali, Vildoza van ekipe!

Autor Nemanja Stanojčić

Ergin Ataman doživeo je novi poraz sa Panatinaikosom.

Izvor: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Panatinaikos je doživeo četvrti poraz u šestom kolu Evrolige. Izgubio je od Barselone u Španiji (80:72). Bio bi rezultat mnogo ubedljiviji da domaćin nije "spustio gas" i odigrao veoma loše poslednji kvartal (9:25). Na početku četvrte deonice bilo je "+28" (75:47).

Bio je ovo novi šamar za Ergina Atamana i evropski drim-tim. U sastavu opet nije bio Luka Vildoza koji je izgleda i definitivno otpisan od strane turskog stručnjaka. Doveo je Kendrika Nana, a činjenica da nije koristio Argentinca ni u meču u kom Kostas Slukas nije mogao da igra je jasna poruka za nekadašnjeg igrača Crvene zvezde.

U domaćem timu blistali su Džabari Parker (17, 5sk), Oriol Pauli (12, 4SK) i Nikola Kalinić (10, 4sk, 3as). Na drugoj strani najbolji je bio Džerijan Grant (15), Matijas Lesor dodao je 9 poena. Ovaj meč predstavljen je i kao okršaj braće Ernangomez koji se nisu proslavili, Vili je u pobedničkom timu dao 5, a Huančo je bio bez poena na drugoj strani. Kada je Evroliga u pitanju Barsa dočekuje Zvezdu u narednom kolu (10.11), a Panatinaikos gostuje Albi u Berlinu (10.11).

BONUS VIDEO: