Košarka

ČEMU ZVIŽDUCI? NIJE POSAO NAVIJAČA DA VREĐAJU SVOJE IGRAČE! Čović progovorio o krizi Zvezde, porazu u derbiju i publici!

Autor Nemanja Stanojčić

Nebojša Čović prčao je o Crvenoj zvezdi, poblemima, rezultatima, navijačima...

Izvor: Printscreen/Prva TV

Crvena zvezda Meridianbet je prekinula niz poraza i pobedila Bajern u Evroligi. Pre toga su se dogodila dva uzastopna poraza od Partizana u elitnom takmičenju i u ABA ligi. Uoči duela sa večitim rivalom došlo je i do promene trenera i Janis Sferopulos zamenio je Duška Ivanovića na klupi.

Šta se sve dešavalo sa timom? O tome je pričao prvi čovek kluba Nebojša Čović. "Nismo zadovoljni jer smo upali u neku čudnu krizu koja je počela sa Žalgirisom koji smo dobili, a onda smo sami sebe pobedili. To se nastavilo sa Virtusom koji se nudio, a onda se nastavilo sa Partizanom. Prvi derbi smo imali dva poraza jer smo porazili Partizan, a onda smo i sami sebe pobedili. A onda smo ušli i u drugi poraz", rekao je Čović na "Prva TV".

Pričao je i o samim utakmicama. "Dobili smo vrlo važnu utakmicu sa Bajernom, to je jako teška utakmica jer u Evroligi nema lakih utakmica. Izgubili smo dve utakmice sa Partizanom, pa šta? Je l' i dalje sija sunce, pada kiša, vreme, sve? To što smo mi navikli da budemo tako ostašćeni, to ne valja."

Zatim se obratio publici, pošto se u jednom momentu utakmice sa Bajernom sa tribina čulo dosta zvižduka na račun Šabaza Nejpira koji se muči. "Znate nama navijači trebaju navijači kada je loše, ne trebaju nam kada pobeđujemo po 15 razlike, pa super. Kada igramo loše onda nam ne treba zviždanje. Ali što se tiče toga neka i zvižde. Neka svako radi svoj posao, ali ja mislim da im to nije posao da vređaju svoje igrače, svog trenera i klub", zaključio je Čović.

BONUS VIDEO: