Spremni

"SFEROPULOS I DUŠKO? MA MENI JE SVE ISTO!" Gedraitis nasmejao sve odgovorom: Kod mene se zna! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Rokas Gedratiisi ima prepoznatljiv stil igre i tu nema mnogo filozofije! Da li je trener Duško Ivanović ili Janis Sferopulos, nije mnogo bitno.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda u petak gostuje Barseloni u Kataloniji, a pre jednog od najtežih gostovanja u evropskoj košarci nakon trenera Janisa Sferopulosa govorili su i igrači crveno-belog tima. Sjajni šuter Rokas Gedraitis je svestan kome se ide na noge.

"Teška utakmica! Mislim da su promenii stil igre u odnosu na prošlu sezonu, sada imaju više slobode, vole da trče u kontre, da završavaju napade za deset sekundi, kako i inače igraju španski timovi. Pokušaće da ukradu loptu i mi ne smemo da pravimo greške. Ako budemo igrali dobru odbranu pobedićemo jer će onda i napad da dođe. Imamo dobre igrače koji mogu da postignu poene, ključ je u odbrani", istakao je on na početku svog obraćanja. 

U novembru neće biti lako za crveno-bele, raspored deluje teže nego u prvom mesecu sezone, ali se Litvanac ne osvrće na to. "Ne gledamo raspored, ja gledam meč po meč i pokušavam da se koncentrišem na meč ispred mene. U Evroligi svakako nema lakih mečeva, protiv svakoga morate da igrate najjače moguće."

U toku sezone tim sa Malog Kalemegdana je promenio trenera, ali za razliku od ostalih igrača za Gedraitisa se baš ništa nije promenilo! "Ne, moja igra je ista. Igram bez lopte, trčim kroz blokove, ne igram ja pikenrol. Ništa novo", odgovorio je na pitanje novinara da li trener Sferopulos traži nešto novo u igri od njega Rokas Gedraitis. 

Iskusni bek Nemanja Nedović je takođe govorio o Barseloni i istakao da je jasno kakav kvalitet poseduju. Ipak ni njih se, kao ni bilo koga drugog, Crvena zvezda ne plaši. 

"Očekuje nas ekipa koja igra sjajno ove sezone. Nemaju više neke izražene zvezde, ali su kao ekipa jako moćni i dobro igraju tako da idemo tamo da odigramo dobru utakmicu. Poštujemo ih, ali se ne plašimo i znamo šta bi nam pobeda tamo značila", rekao je Nedović, pa odgovorio na pitanje da li se čuo sa Nikolom Kalinićem: "Nismo se čuli, ali videćemo se posle treninga, pa možda odemo na piće."

U odnosu na prošlu godinu kada je ekipu vodio Šarunas Jasikevičijus ovo je dosta drugačiji tim.  "Deluje mi da oni igraju više kao ekipa ove godine, baš iz razloga što je Mirotić otišao, Higins više nije tu, novi trener, ovih nekoliko utakmica što smo gledali baš su delovali žestoko na terenu Imaju dobre španske igrače koji sigurno osećaju taj dres na pravi način i sviđaju mi se kao ekipa", smatra Nedović. 

Što se tiče rada sa Janisom Sferopulosom do sada nije bilo nekih drastičnih promena u odnosu na period sa Duškom Ivanovićem na klupi.

"Mi još nemamo neki veliki primerak, trener je tu dve nedelje. Radimo na nekim detajima, ne može sve da se promeni odjednom. Zadržali smo neke stvari koje su bie za vreme Duška. I dalje pokušavamo da iskristališemo to što on želi", završio je Nedović. 

BONUS VIDEO: