ZANIMLJIVO

MADAR JE BRAT I TAKO ĆE BITI! Danilu je srce STALO zbog ovoga: "Okrenuo sam se i molio Boga..."

Autor Nemanja Stanojčić

Danilo Anđušić je posle pobede pričao o Jamu Madaru i dešavanjima sa terena.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Partizan je uspeo da pobedi Fenerbahče (85:84) i ostvari treći evroligaški trijumf. Posle dramatične završnice je turski tim pao u krcatoj beogradskoj "Areni". Na kraju je tragičar bio Jam Madar, koji je dočekan zvižducima i psovkama, a jedan od heroja svakako je bio Danilo Anđušić.

Srpski košarkaš je ukrao loptu Madaru na na 44 sekunde pre kraja i asistirao Alenu Smailagiću za zakucavanje i vođstvo (83:82). "Madar je bio tu u toj situaciji, voleo bih da je neko drugi bio na njegovom mestu, ali šta je tu je. Na terenu smo protivnici. I sa bratom kada igram 1 na 1 'zakrvimo', nema prijateljstva na terenu. Madar je brat i tako će uvek biti", rekao je Anđušić posle meča.

Imao je izraelski plejmejker i nekadašnji igrač Partizana priliku za revanš u sledećem napadu, promašio je sa poludistance i to baš u momentu kada je Danilo pokušao da ga izblokira. "Skočio sam na fintu i molio sam Boga da promaši. To su njegove situacije, tu se najbolje snalazi i to generalno pogađa, kada sam video da je promašio i da je naš skok, bio sam srećan što je naš napad i što možemo da privedemo meč kraju."

Nije tu bio kraj drame pošto je na sedam sekundi pre kraja lopta ispala Frenku Kaminskom, pa su gosti imali napad za trijumf, Tajler Dorsi je promašio. "Srece mi stalo, da ispustimo pobedu u poslednjih pet sekundi. Jako bitna pobeda za nas i nastavka takmičenja, pokazali smo karakter, vratili smo se, uz sjajnu podršku sa tiribina, priveli smo meč kraju i pobedili."

Na kraju se zahvalio navijačima. "Verovali smo u tim, najvažnije je što smo ostali zajedno na terenu, borili smo se, nismo pomislili ni u jednom momentu da je meč izgubljen, to je dalo rezultat, zbog toga smo se vratili u igru, podrška sa tribina nam je mnogo značila, bilo bi teže bez njih", zaključio je Anđušić.

Partizan Fenerbahče highlights
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

BONUS VIDEO: