Košarka

OSEĆANJA PREMA ZVEZDI? SLEDEĆE PITANJE! Kalinić se oglasio posle pobede Barselone: "Opet smo bili NEOZBILJNI"

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Kalinić je posle pobede Barselone pričao o Crvenoj zvezdi, utakmici...

Izvor: Profimedia

Barselona je odbranila domaći teren, pobedila je Crvenu zvezdu Meridianbet (86:81) i upisala šesti trijumf u sedam evroligaških utakmica. U dramatičnoj završnici je španski tim našao rešenje, najviše zahvaljujući Džabariju Parkeru (20, 5sk). Ulogu u tome imao je i Nikola Kalinić (7, 5sk, 3as).

Upravo je on razgovarao sa novinarima posle trijumfa. "Evroligaška utakmica, naravno da će biti teško. Opet smo malo neozbiljno odigrali u momentima kada smo vodili, moramo na tome da radimo, ne dešava se prvi put. Moramo mirnije da privodimo kraju, treba to da unapredimo", rekao je Kalinić.

Usledilo je pitanje o tome "kako se oseća kada igra protiv Zvezde", svog nekadašnjeg kluba. Imao je kratak i jasan odgovor. "Sledeće pitanje"

Potom je uporedio ovu ekipu Zvezde sa nekim prethodnim. "Ima mnogo više igrača koji su neka imena, talentovani, koji su napravili nešto u karijerama. Konekcija između bekova i centara, to ih je krasilo i na tome treba da se fokusiraju. Teodosić i dalje razigrava ceo tim, teško je igrati. Prelomili smo, ali ne raduje što je na kraju bilo tako."

Za kraj se osvrnuo na oscilacije Barselone. "Ne znam, verovatno opuštanje, mislimo da će druga ekipa da odustane i da čeka kraj i da svi idemo kući. Nema razloga za to, svi se bore, svi su dobri košarkaši, igrali su strava, vrate se u meč. Treba da budemo disciplinovaniji, sa više koncentracije", zaključio je Kalinić.

BONUS VIDEO: