Kidaju!

OTIŠAO IZ ZVEZDE, PREGAZIO BARSELONU! Duškov tim je NEPOBEDIV u Evroligi, razbija redom!

Autor Dušan Ninković

Doskorašnji trener Crvene zvezde napravio senzaciju sa timom koji je pre nekoliko nedelja izgledao kao potpuno izgubljen.

Izvor: MN Press

Duško Ivanović je preuzeo Baskoniju nakon katastrofalnog starta sezone u Evroligi za taj španski tim, a stvari su se promenile čim je seo na klubu. U osmom kolu elitnog takmičenja za evropske klubove, Baskonija je savladala Barselonu (94:71) i vezala je treći trijumf u Evroligi!

U malom španskom derbiju Ivanovićev tim je odigrao impresivno u prve dve četvrtine, pa je nakon prvih 20 minuta košarke imao ubedljivu prednost - 55:29! Već tada je bilo jasno u kojem smeru ide ova utakmica, a tim iz Katalonije ni u nastavku susreta nije uspeo da pronađe rešenje za Baskoniju i košarku koju igra ekipa Duška Ivanovića!

Junaci pobede za ekipu Baskonije bili su Markus Hauard sa 26 poena, nekadašnji igrač Partizana Kodi Miler-Mekintajer koji je ubacio 20 poena i Čima Moneke koji je dodao 19. U redovima Barselone najefikasniji je bio Nikola Laprovitola koji je postigao 14 poena. Srpski košarkaš Nikola Kalinić je postigao šest poena, uz dva skoka i tri asistencije.

Baskonija je u nizu pobedila Partizan, Olimpijakos i Barselonu, pa se ovom pobedom izjednačila na tabeli sa Panatinaikosom, Olimpijakosom i Efesom, koji imaju skor 4-4, dok ekipa Makabija iz Tel Aviva ima četiri pobede, tri poraza i ranije odloženi meč protiv lidera Evrolige Real Madrida. Tim Barselone trenutno zauzima drugo mesto, koje deli sa ekipom Virtusa.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: