Spektakl!

BUM! ŠTA JE OVO BILO?! Imamo NAJBOLJE zakucavanje u Evropi - Italijan napravio čudo! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Košarkaš Albe izveo je najbolji potez u sezoni Evrolige, na meču koji je njegov tim izgubio.

Izvor: Twitter/Euroleague/printscreen

Košarkaši Albe ove sezone igraju veoma slabo u Evroligi, pa su poraženi i u osmom kolu na svom terenu protiv Asvela, tima koji im je do sada jedini parirao u neuspesima. Ipak, meč koji je odigran u Francuskoj dugo će pamtiti Gabrijele Proćida (21), jer je na tom susretu izveo jedan od najboljih poteza u ovoj sezoni - zakucao je nakon okreta oko svoje ose!

Početkom druge deonice, pri rezultatu 28:13 za Asvel, italijanski košarkaš je ukrao loptu i otrčao u kontru, a zatim izveo spektakularno zakucavanje o kojem se priča širom Evrope. Proćida je svom silinom napao obruč, ali tek nakon što se okrenuo za 360 stepeni, što stvarno ne viđamo često na zvaničnim mečevima u evropskoj košarci. Pogledajte kako je to izgledalo:

Ekipa Asvela je ovom pobedom "stigla" Olimpiju iz Milana na 14. mestu tabele u Evroligi, a berlinsku Albu ostavila na poslednjoj poziciji. Nemački tim je trenutno poslednjeplasirani u elitnom klupskom takmičenju u Evropi, sa samo jednom pobedom osam odigranih kola. Pogledajte kako izgleda tabela Evrolige:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: