Košarka

IVANOVIĆA OZNAČILI KAO KRIVCA ZA ZVEZDIN SLAB START! Aco Petrović: Po mojoj proceni, ovo je bio glavni razlog!

Autor Mladen Šolak

Hrvatski trener oglasio se o sjajnim igrama novog tima Duška Ivanovića.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Hrvatski trener Aleksandar Aco Petrović komentarisao je sjajan početak Duška Ivanovića u Baskoniji, nakon rastanka crnogorskog trenera sa Crvenom zvezdom Meridianbet. Pod Ivanovićevim vođstvom, tim iz Vitorije "vezao" je četiri evroligaške pobede, zaključno sa trijumfom protiv Asvela u petak uveče.

"Koliko je trenerski život nepredvidiv i prepun stresa! Nakon smene u Crvenoj zvezdi, Duško Ivanović, je bio označen kao glavni krivac za slabiji ulazak u sezonu, mada po mojoj proceni glavni razlog su bile ozlede i mnogo novih igrača! A sada sa Baskonijom ima perfektan skor od 4-0", napisao je Petrović.

Iskusni hrvatski trener primetio je što i svi, da španski tim zaista izgleda sjajno pod Ivanovićevim vođstvom, dok je Zvezda postepeno stala na noge pod vođstvom njegovog naslednika, grčkog trenera Janisa Sferopulosa.

Ivanović je posle odlaska iz Zvezde ove jeseni uglavnom ćutao o tom rastanku, a uoči debija protiv Partizana, on je rekao da ga je iznenadio otkaz na Malom Kalemegdanu. "Nisam očekivao to, iznenadio me je otkaz", rekao je on kratko.