MUST WIN

UPALJEN CRVENI ALARM U TIMU KOJI IGRA SA "VEČITIMA": Partizan i Zvezda ovo MORAJU da iskoriste u Evroligi!

Autor Milutin Vujičić

Partizan i Crvena zvezda žele u plej-of Evrolige, a da bi do njega došli - moraju da dobijaju i timove poput Efesa. Posebno u ovom trenutku.

Izvor: Profimedia

Srpski košarkaški trener Vlade Đurović upozorio je Crvenu zvezdu Meridianbet i Partizan da ako žele da budu u plej-ofu Evrolige, odnosno u prvih deset, moraju da budu bolji od timova poput Efesa. Upravo u narednih deset dana "večiti" igraju protiv turskog kluba u kome je upaljen "crveni alarm" zbog povreda, tako da će tek sada te utakmice imati još veću važnost za ambicije srpskih timova u Evroligi.

Trener Erdem Džan neće moći da računa na tri vrlo važna igrača i kako se čini čeka ih duža pauza. Prema njegovim rečima, Šejn Larkin, Elajdža Braun i Tibor Plajs imaju ozbiljne povrede i ko zna koliko će morati da budu van terena, što će znatno uticati i na ambicije nekadašnjeg šampiona Evrolige.

"Imali smo težak raspored, igrali smo dve utakmice u gostima i izgubili smo trojicu košarkaša. Larkin, Brajant i Plajs imaju ozbiljne povrede", rekao je Džan poručivši da će pokušati da se bore u Evroligi kako znaju i umeju, ali da je ovo ozbiljan udarac za njih. Plajs je povredu zaradio prošle nedelje u Monaku, Brajant je već nekoliko nedelja van terena i odigrao je samo tri meča u Evroligi, dok Larkin ima povredu prsta zbog koje će morati možda i na operaciju.

Efes inače dočekuje Partizan za tri dana u okviru 10. kola Evrolige (24. novembar u 18.30), dok 1. decembra dolaze u goste Crvenoj zvezdi (20.00).

BONUS VIDEO: