Poštovanje!

"NASTAVITE DA LJULJATE ARENU!" Javio se Partizanov Amerikanac - šokiran jer ga Grobari pamte!

Autor Dušan Ninković

Bivši košarkaš Partizana aleks Renfro iznenađen je što navijači Partizana i dalje pamte njegove parije u crno-belom.

Izvor: MN Press

U prethodnoj sezoni Evrolige Partizan je bio jedan od najboljih klubova i samo su ga minuti delili od plasmana na F4 - kasnije je tamo stigao Real, budući šampion Evrope. Ipak, navijači Partizana pamte i neke ne tako sjajne godine iz bliske prošlosti - bilo je mnogo muka prethodnih sezona, a navijači su mnogo poštovali momke koji su tada davali sve od sebe. Jedan od takvih je Aleks Renfro (37) koji je i dalje miljenik publike.

Pomalo je i Amerikanac koji ima pasoš Bosne i Hercegovine iznenađen što je to tako - oglasio se na društvenim mrežama šokiran što mu navijači Partizana i dalje pišu, iako je dres njihovog kluba nosio tokom nekoliko meseci sezone 2018/19.

"Ludo je što mi posle svih ovih godina crno-beli još uvek pokazuju ljubav. I zaista to cenim! Želim vam sve najbolje. Nastavite da ljuljate tu arenu", napisao je na Tviteru aleks Renfro koji trenutno nastupa za Bilbao u Španiji. Ovakav njegov komentar izazvao je brojne reakcije navijača Partizan, a jedan od najkreativnijih je onaj u kome autor navodi da je zbog nekadašnjeg igrača crno-belih nosio brkove po kojima je Renfro bio prepoznatljiv dok je igrao u Beogradu.

Pre Beograda Aleks Renfro je Rigu, Zagreb, Brindizi, Valjadolid, Bamberg, Jenisej, Baskoniju, Albu, Bajern, Barselonu, Galatasaraj i Manresu, a nakon Partizana nosio je dres još i Zenita, San Pablo Burgosa, Granade i Bilbaa. U dresu Partizana osvojio je Kup Radivoja Koraća 2019. godine i bio je MVP na tom takmičenju.

U reprezentativnoj karijeri iskusni košarkaš je nastupao za Bosnu i Hercegovinu. Nakon što je dobio pasoš predstavljao je BiH na Evropskom prvenstvu 2015. godine, u ekipi čiji su deo bili kapiten Elmedin Kikanović, zatim Nemanja Gordić, Adin Vrabac i još nekoliko košarkaša koji su nastupali za srpske klubove.

BONUS VIDEO: