ETO TI SAD...

SPAVAO SA MALOLETNICOM, PUSTILI GA DA IGRA U NBA! Novinari ga pitali za skandal, a on PODIGAO ton! (VIDEO

Autor Milutin Vujičić

NBA liga je otvorila istragu, a košarkaš i njegov tim za sada ćute o skandalu koji je potresao SAD.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Australijski košarkaš Džoš Gidi (21) odigrao je prethodne noći prvu utakmicu za Oklahoma Siti od kada su se u javnosti pojavile optužbe da je imao sek*ualne odnose sa maloletnom devojkom, koja je podelila njihove zajedničke fotografije. Iako je NBA liga zvanično otvorila istragu po ovom osetljivom pitanju, Gidi i dalje izbegava da odgovori na pitanje i bez ikakvih preprema (za sada) igra utakmice.

"Razumem pitanje naravno, ali ne želim trenutno da odgovaram", rekao je uoči meča i potom na slično pitanje pomalo čak i podigao ton: "Ljudi, potpuno razumem pitanje i ne želim da odgovaram". Ni on, a ni njegov trener nisu otkrili više, ni pre, a ni posle utakmice koju je Tander igrao protif Filadelfije i izgubio 127:123.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Žoel Embid sa 35 poena, 11 skokova i devet asistencija, dok Oklahomi nisu pomogli ni sjajni "ruki" Čet Holmgren (33 poena) niti nešto malo više iskusniji Šej Gildžs-Aleksander (31 poen). Gidi je meč inače završio sa 10 poena, sedam skokova i osam asistencija, a srpski košarkaši Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski nisu ni kročili na parket, što nije prvi put ove sezone.

Dobra vest je da se Nikola Jović vratio na NBA parkete tako da je dobio šansu u porazu Majamija protiv Bruklina (112:97) i doprineo je sa jednim poenom, šest skokova i pet asistencija za 16 minuta, dok je Bogdan Bogdanović postigao 15 poena u pobedi Atlante nad Vašingtonom (136:108).

NBA REZULTATI

Oklahoma - Filadelfija 123:127
Bruklin - Majami 112:97
Vašington - Atlanta 108:136
Klivlend - L.A. Lejkers 115:121
Juta - Nju Orleans 105:102
L.A. Klipers - Dalas 107:88

BONUS VIDEO: