Gotovo je! Nakon što su došle vesti da je Filip Petrušev raskinuo ugovor sa Sakramento Kingsima, sada dolaze informacije da je brzo našao novu sredinu. On će potpisati trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom gde će zaigrati u tandemu sa kolegom iz reprezentacije Nikolom Milutinovom

Strani mediji navode da je trener Jorgos Barcokas insistirao na dovođenju Petruševa, a da je za malo vremena koje je proveo u Sakramento Kingsima srpski visoki igrač oduševio Sašu Vezenkova. Navodno je prošlogodišnji MVP Evrolige razgovarao sa Barcokasom i preporučio mu da dovede Petruševa. 

Olimpijakos pod košem na poziciji centra ima Nikolu Milutinova i Mustafu Fola na poziciji pet, Alek Piters i Luk Sikma pokrivaju četvorku, a da pomogne tu je i Jorgos Tanolis. S obzirom da Petrušev pokriva obe pozicije ispod koša sigurno bi našao minutažu, pogotovo jer su se svi visoki igrači Olimpijakosa mučili sa povredama ove sezone.

MONDO/Uroš Arsić, Kurir/Dado Đilas Filip Petrušev

Ovo znači da će za sada karijera Filipa Petruševa u NBA ostati na tri meča, jednom za Filadelfiju i dva za Sakramento KIngse. Verovatno je sve poremetio zapravo Džejms Harden koji je zatražio trejd iz Filadelfije i posle njegovog odlaska je Petrušev koji je trebalo da bude rezerva Džoelu Embidu postao kolateralna šteta velikog trejda koji je iskusnog beka poslao u Los Anđeles Kliperse.

BONUS VIDEO: 

Trening Srbije, Filip Petrušev MONDO/Nikola Lalović