Užas...

MRŽNJA ZVEZDE I PARTIZANA JE NAJVEĆA U ISTORIJI! Nedović: "Nije dobro za sport, izmiče kontroli!"

Autor Dušan Ninković

Bek Crvene zvezde progovrio o stvarima koje mu se ne sviđaju u srpskoj košarci.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana već dve godine pored domaćih takmičenja vode borbe i u Evroligi, a podignuti ulozi kao da su promenili pristup mečevima navijača dva najveća srpska kluba. O tome kako se rivalstvo između dva boegradska tima promenilo progovorio je Nemanja Nedović, iskusni bek crveno-belih.

U prvom mandatu je bio klinac, u drugom je jedan od iskusnijih u redovima Zvezde, a pristup mečevima nije ni sličan. Po rečima Nemanje Nedovića, atmosfera na utakmicama nikada nije bila kao što je sada, a njega je iznenadila količina mržnje između navijača crveno-belih i crno-belih.

"Bio sam ovde pre dve godine igrajući protiv Olimpijakosa. Uvek je bilo napeto, uvek je bila odlična atmosfera u OAKA hali ili u Dvorani mira i prijateljstva. A onda sam otišao u Crvenu zvezdu i mogu da kažem da mržnja između dva tima nikada nije bila kao što je sada. To je bilo nešto čime sam bio zaista iznenađen", rekao je Nemanja Nedović u intervjuu za "Eurohoops".

Srpski košarkaš otkriva i šta su razlozi za ogromnu netrpeljivost između Crvene zvezde i Partizana, odnosno navijača koji bodre ta dva kluba. Po njegovim rečima, situacija nikada nije bila ovako loša i publika bi morala da razmišlja i o važnijim stvarima u životu.

"Valjda ima veze sa činjenicom da obe ekipe imaju velike ambicije, uložile su mnogo novca i zaista žele pobedu. Mislim da atmosfera koja je stvorena među navijačima ponekad izmakne kontroli i ne mislim da je dobra za sport. To utiče i na nas, kao na igrače, što nije dobro, ali to je nešto sa čim morate da se nosite. Nadam se da može da bude bolje, ne vidim da će biti bolje, iskreno, ali mržnja između dva tima i između navijačkih grupa nije bila veća u istoriji. Mislim da svi treba da upamte da je na kraju dana ovo samo sport i da ima važnijih stvari u životu", zaključio je košarkaš Crvene zvezde.

Nedović je upravo u crveno-belom dresu počeo profesionalnu karijeru, a zatim je nastupao za Lijetuvos Ritas, Golden Stejt Voriorse, Valensiju, Unikahu, Olimpiju iz Milana, Panatinaikos i ponovo Crvenu zvezdu, čije je redove pojačao prethodnog leta. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

BONUS VIDEO: