Skoro jednoglasno!

ODLUČENO JE - LOŠA VEST ZA PARTIZAN I ZVEZDU IZ EVROLIGE!? Vlasnici dali zeleno svetlo novom, MILIONSKOM projektu!

Autor Mladen Šolak

Isplivali detalji sastasnka održanog ovog ponedeljka.

Izvor: DS/© MN press, all rights reserved

Klubovi vlasnici Evrolige razgovarali su u ponedeljak o slučaju "Dubai" i prema poslednjim informacijama, odluke idu u smeru uključivanja tima iz Azije u najjače evropsko košarkaško takmičenje! Klubovi vlasnici Evrolige sreli su se tokom dana i prema informacijama grčkog novinara Sotirisa Vetakisa, odluka je donesena "skoro jednoglasno" u korist uručivanja pozivnice timu iz Dubaija.

Prema izvorima specijalizovanog portala "Eurohoops" Dubai je u načelu dobio "zeleno svetlo" za uključivanje u Evroligi, ali i dalje postoji niz stepenica za obe strane ka tom cilju. "Sigurno je jedno - da Dubai nije više dalekosežan plan, već naprotiv...", navode grčki novinari.

U ovom trenutku, dok se dugoročni evroligaški projekti London Lajons i Pariz Basket uigravanju u Evrokupu i tamo nižu pobede, deluje da će Dubai ipak pre njih dobiti pozivnicu za sledeću sezonu, u kojoj neće biti proširenja lige. To znači da će tim sa drugog kontinenta dobiti mesto u postojećem formatu takmičenja, a prethodnih sezona pozivnica je išla beogradskim "večitim" rivalima - Partizanu, pa Crvenoj zvezdi, a takođe je i Valensija ušla u takmičenje nakon odustajanja Gran Kanarije, osvajača Evrokupa. Posledično, to bi moglo da dovede do toga da u Evroligu iz ABA lige sledeće sezone ide samo jedan tim - šampion, koji takođe dobija pozivnicu svake godine.

Prvi razgovori o uključivanju Dubaija vođeni su na Fajnal-foru u Beogradu prošle godine, nakon toga je usledio niz sastanaka, koji još nisu doveli do zvaničnih sporazuma i definitivnih najava, ali je očigledno sve bliži dan kada će i formalno najveći klubovi Evrope igrati takmičarske utakmice i van Starog kontinenta i Izraela.

Takođe, očekuje se i da tim iz Dubaija bude priključen ABA ligi, što se već dogodilo u juniorskom uzrastu, u kojem je tamošnja Falkons Akademija već igrala protiv Crvene zvezde.

(M.Š - MONDO)