BUM!

NOVA NBA BOMBA U EVROLIGI - STIŽE PLEJ U NAPONU SNAGE: Posle pet godina u najjačoj ligi zbog minuta dolazi u Evropu!

Autor Nikola Lalović

Novo NBA lice u Evroligi je iskusni 27-godišnji plejmejker Edmond Samner.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

U jeku evroligaške sezone pljušte NBA piojačanja! Prvo je Olimpijakos ozvaničio saradnju sa reprezentativcem Srbije Filipom Petruševom, a sada je Žalgiris potpisao 27-godišnjeg plejmejkera Edmonda Samnera

Plejmejker koji je završio univerzitet Ksavijer izabran je kao 52. pik od strane Indijana Pejsersa 2017. godine i proveo je prethodnih pet sezona u NBA ligi. Nakon prve sezone u kojoj je odigrao samo dva minuta u naredne tri je dobijao sve veću šansu, a onda je u prošloj sezoni nastupio na 53 meča za Bruklin Netse.

Ipak kada je završen ugovor nije mu ponuđena nova saradnja i on je probao da se izbori za minute u Letnjoj ligi gde je igrao za Šarlot, ali je od početka sezone bez angažmana. Sada je u potrazi za minutima stigao u Evroligu. Ugovor je potpisao do kraja sezone. 

Do sada mu je najbolja NBA sezona u karijeri bila 2020/21 kada je u 55 utakmica prosečno igrao 16 minuta i za to vreme beležio 7,5 poena uz 40 odsto šuta za tri. Prošle sezone je u Bruklinu prosečno davao 7 poena uz 1,5 skokova i 1,3 asistencija. Ipak moraće Amerikanac da sačeka debi jer neće imati pravo igranja u 11. kolu Evrolige protiv Olimpije iz MIlana. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: