Košarka

KAD SE BRANKO LAZIĆ VRAĆA NA TEREN? Kapiten Zvezde stao pred kamere: "Mesec i po dana pauze..."

Autor Nemanja Stanojčić

Branko Lazić, po svemu sudeći, neće igrati protiv Efesa.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda Meridianbet neće moći još uvek da računa na Branka Lazića. Kapiten crveno-belih povredio se krajem oktobra na meču protiv FMP-a i od tada ga nije bilo na parketu. Pred utakmicu sa Efesom razgovarao je sa novinarima, ali po svemu sudeći neće igrati ni na tom meču. Trener Janis Sferopulos ostavio je mogućnost pojavljivanja na terenu, mada je srpski košarkaš potom priznao da su male šanse za to.

Na pitanje o igranju prvo se nasmejao. "Igram, ja sam uvek deo tima. Videćemo da li ću biti na parketu, odradio sam tek danas drugi timski trening, ne verujem da su velike šanse da igram protiv Efesa, male su šanse, možda u nekim narednim utakmicama. Mesec i po dana pauze. Dobro sam", rekao je Lazić.

Osvrnuo se zatim na predstojeći meč koji se igra u Areni u petak (20 časova). "Očekujem da pružimo dobru partiju i da uz pomoć navijača dođemo do pobede. Biće teško posle ovih poraza i problema koje imamo. Siguran sam da ćemo uspeti da ostavimo to sa strane i da damo sve od sebe na terenu i da se nadamo pozitivnom ishodu."

Nije želeo previše da priča o stanju na tabeli Evrolige gde je Zvezda na skoru 3-10. "Razmišljamo od početka o tome, treba da idemo od meča do meča, ako krenemo da vadimo brojke i da pravimo planove, da se ne koncentrišemo na ono što je bitno, a to je utakmica, onda ćemo izgubiti fokus. Zato i kažem da igramo utakmicu kao da je finale i ukoliko pobedimo zadržavamo šanse da idemo dalje, tako se spremamo."

Spomenuo je za kraj i Šejna Larkina koji je na prethodnom meču protiv Partizana dao 27 poena. Novinari su ga pitali kakve savete će dati saigračima da probaju da zaustave najboljeg igrača gostiju. "Da vam kažem javno, pa da i oni tamo znaju. Šalim se. Znamo ga, nije od juče tu, nema tu nekih posebnih saveta, neke sitne detalje. Dugo smo i mi i on u Evroligi, odlično se poznajemo. Svi zajedno i ja pored klupe, uspećemo nadam se da ga zaustavimo", zaključio je Lazić.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: