OGLASIO SE

PARTIZAN ME ZVAO NEKOLIKO PUTA: Amerikanac progovorio i otkrio zašto je ODBIO crno-bele!

Autor Nemanja Stanojčić

Kendrik Nan otkrio je zašto nije došao u Partizan i zbog čega je izabrao Panatinaikos.

Izvor: Nicolas Koutsokostas / imago sportfotodienst / Profimedia

Kendrik Nan (28) predvodiće Panatinaikos protiv Partizana u beogradskoj Areni večeras (20.45). Moglo je da bude i drugačije, tačnije mogao je da bude u dresu srpskog tima i da dočekuje "zelene" u Beogradu. Otkrio je i sam da je imao ponudu crno-belih, pa je objasnio i šta je na kraju presudilo i zbog čega je odlučio da ipak ode kod Ergina Atamana.

Priznao je da nisu bile samo spekulacije. "Nisu to bile glasine, bila je istina. Kontaktirao me je Partizan letos nekoliko puta, čak mi je i jedan od mojih trenera u Majamiju govorio da treba da dođem i da je to odlična sredina za mene. Blizak je sa nekim ljudima iz kluba, ne mogu da se setim sa kim, ali se zalagao za Partizan, doneo sam drugačiju odluku", rekao je Nan za "Mocart sport".

Objasnio je zašto nije došao kod Željka Obradovića. "Sagledao sam sve aspekte i procenio sam da je PAO bolja opcija za mene zbog stila igre. Ataman daje veliku slobodu igračima, nisam hteo da odem u tim koji ima igrače koji su slični mojim karakteristikama. Procenio sam da mogu najviše ovde da pomognem. Tek mesec dana sam ovde, shvatam donekle svoju ulogu i za sad sve ide željenim tokom."

Mnoge je iznenadilo da čovek koji je igrao u Majamiju, pa u Lejkersimia sa Lebronom Džejmsom i Vašingtonu nije našao NBA angažman. "Bilo mi je teško da donesem odluku da napustim Ameriku, ali sam u isto vreme bio svestan situacije. Nisam imao NBA ugovor, bilo je razgovora, mada se ništa konkretno nije desilo. Nisam hteo da dozvolim da ne igram, imao sam tešku povredu pre dve godine, ne želim da pauziram kad sam zdrav i da po svaku cenu čekam NBA ugovor. Ne bi mi to pomoglo na duže staze."

Nezaobilazna tema bio je Nikola Jokić. "Uh, kakav igrač. Ne znam šta bih rekao. Jednorog. Ne bih rekao da ćemo videti sledećeg Jokića u narednih 20-30 godina. Dokazao je svima kakav je, posebno kada je odveo Denver do titule", zaključio je Nan.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: