Košarka

GUDURIĆ I MADAR NAPRAVILI ČUDO! Kakva drama u Evroligi - pali su i NEPOBEDIVI! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Spektakularna završnia i velika pobeda Fenerbahčea

Izvor: Twitter/EuroLeague

Fenerbahče je pobedio Real Madrid 100:99 i naneo mu prvi poraz ove sezone, posle 10 pobeda u isto toliko kola Evrolige. U momentima odluke u Ulker sports areni u Istanbulu, Marko Gudurić pogodio je oba slobodna bacanja na šest sekundi do kraja (za 98:99), a potom je ukrao loptu Fakundu Kampacu, pa je dodao Jamu Madaru. Izraelac je hrabro krenuo pod koš "kraljevića" i tamo položio loptu kroz mrežicu, za veliku pobedu ekipe Dimitrisa Itudisa!

Jam Madar postao je heroj sa 17 ubačenih poena, Marko Gudurić bio je prvi strelac Fenera sa 21 poenom (i tri ukradene lopte), dok je bivši plej Zvezde Kampaco bio tragičar Reala, sa pet izgubljenih lopti. Uz njih dvojicu, ogromnu ulogu u Fenerovoj pobedi imao je Amerikanac Skoti Vilbekin, sa 19 poena.

Fenerbahče je ovim trijumfom ostvario skor 5-5, dok je Real sa učinkom 9-1 ostao je prvi, jer je Barselona druga sa učinkom 8-2. Kraljevski klub prosipao je magiju u Hali Pionir ove nedelje i odigrao najbolju akciju u sezoni Evrolige, ali nekoliko dana kasnije doživeo je bolan poraz u burnom finišu u Istanbulu.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.Š)