OGLASIO SE

GROBARI SU ME VREĐALI JER SAM TO URADIO! Mijailović se oglasio: "Potpisao bih odmah, DOŽIVOTNO"

Autor Nemanja Stanojčić

Ostoja Mijailović pričao je o odnosu sa Crvenom zvezdom, navijačima, Evroligi, derbiju...

Izvor: MN Press

Ostoja Mijailović želi da Partizan i Crvena zvezda imaju bolji odnos. Pričao je o "večitima", derbiju, kao i o odluci da ne bude razmene karata između dva kluba za prvi evroligaški derbi ove sezone. Već je govorio o tome da u klubu traže još jedno pojačanje na poziciji plejmejkera, ali to nije bila jedina tema.

Prvo je pričao o kartama. "Smeta mi kratko pamćenje ljudi u sportu. Da se vratimo na prošlu godinu, kada sam ja doneo odluku da pustim gostujuće navijače. Postojale su mogućnosti tada, a tada su mi naši navijači sa tribine vređali jer sam pustio gostujuće navijače, pa su smatrali da je taj poraz u derbiju bio zbog gostujućih navijača", počeo je Mijailović intervju za "Republiku".

Zatim je nastavio izlaganje. "Smatrao sam da smo morali da pošaljemo poruku Evroligu u prvoj zajedničkoj sezoni dva kluba da je moguće da budu navijači zajedno. Ove sezone situacija je bila drugačija, 16.600 sezonskih karata je prodato, da bi dali 1.000 karata Zvezdi, morate da obezbedite 2.000 mesta, jer mora da postoji 'tampon' zona, obezbeđenje. Kada saberemo prodate sezonske i karte za njih, to bi značilo da niko ko nije kupio sezonsku ne može da kupi kartu da gleda derbi i smatrao sam da je to nepravda. Nije bilo mesta, da rizikujemo da uđe njih 1.000, pa da ostane recimo 200 mesta tu i onda da rizikujemo da neko izgubi glavu zbog toga."

Naglašava da se zalaže za bolje odnose između dva najveća srpska kluba. "Danas bih potpisao doživotno da Zvezda i Partizan igraju u Evroligi. Vratila je Zvezda publiku u dvoranu, ima nešto manje navijača od nas, ali je to lepo, imamo dve evropske utakmice u jednoj nedelji. Partizanu ja želim da bude bolji od Zvezde i to je rivalska želja, ne želja zbog mržnje. Želite da ste uspešniji od konkurencije i to je normalno, kod mene ne postoji mržnja, neki loš osećaj, neka rade svoj posao, mi ćemo svoj."

Prokomentarisao je i učešće u Superligi Srbije, takmičenju u kom crno-beli nisu igrlai prethodne dve sezone. "Istina je da smo zakasnili za registraciju prošle godine, jer smo imali mečeve sa Realom i pokušali smo da idemo na fajnal-for. Podneli smo dodatni zahtev, mogli su to da dozvole po propozicijama, da dobijemo dodatna dva dana. Da je bilo iskrene volje sa druge strane, dozvolili bi nam da igramo. Partizan nije nikakav krivac, da je bilo iskrene namere, dali bi nam prostor od dan-dva da registrujemo tim. KLS će biti nacionalna samo onda kada bude pod jurisdikcijom KSS-a", zaključio je Mijailović.

BONUS VIDEO: