Košarka

OVO BOLI! ALEKSA AVRAMOVIĆ U SUZAMA: Nije koleno, evo zašto je otišao sa Partizanove utakmice!

Autor Mladen Šolak

Težak trenutak za Partizan i za borbenog beka.

Izvor: MN Press

Aleksa Avramović doživeo je povredu skočnog zgloba u utakmici Partizan - Armani u Evroligi i odmah je morao da napusti i teren i klupu, jer je u pratnji doktora Mome Jakovljevića otišao pravo u svlačionicu. Iako uganuća zgloba nisu retkost, a nekad i ne stvore ozbiljan problem, deluje da je ovog puta Aleksa trpeo veliki bol, zbog koje su mu oči bile pune suza i definitivno je zadobio povredu koja ga sprečava da bar u nastavku meča pomogne saigračima. Posle meča, povrđeno je da je Aleksa Avramović slomio nogu.

Nakon što je letos sa reprezentacijom Srbije igrao finale Mundobasketa i postao heroj nacije, Aleksa nije imao sreće sa povredama. Nedavno je slomio nos u derbiju ABA lige protiv Cedevita Olimpije, a nakon što se vratio na teren sa maskom, ponovo je ovog četvrtka zadobio problem koji zahteva pomoć lekara.

Iako su mnogi pomislili da je Avramović povredio koleno, naknadni video-snimak ipak je otkrio da je košarkaš povredio skočni zglob. I da bude još gore, povredio se sam, a poznato je da u sportu na taj način teško nastaju povrede koje zahtevaju mirovanje. Ostaje nada da Aleksa nije ponovo prinuđen da pauzira dok sezona odmiče. Pogledajte tu situaciju:

Avramović je nakon loma nosa u poslednje dve utakmice u Evroligi imao manju minutažu od 10 minuta (protiv Panatinaikosa i Monaka), a u četvrtak je do trenutka povrede na terenu proveo pet minuta. Bez njega, u već skraćenoj rotaciji, crno-beli moraće da ulože dodatni napor da ostvare još jednu evroligašku pobedu pred Grobarima, koji su imali niz poruka za Nikolu Mirotića.

BONUS VIDEO: