Košarka

KATASTROFA - ALEKSA AVRAMOVIĆ SLOMIO NOGU! Partizan sačekala UŽASNA VEST posle utakmice

Autor Mladen Šolak

Partizanovo "hrabro srce" mora na pauzu koja neće biti kratka.

Izvor: MN Press

Partizanov bek Aleksa Avramović slomio je nogu na utakmici Partizan - Armani! To je saopštio trener crno-belih Željko Obradović i tako je postalo definitivno da će borbeni Čačanin na dugo odsustvo! "Aleksina povreda je ozbiljna, to je prelom noge, ne znam koliko dugo će da bude i šta će da bude. Toliko nesrećnih stvari koje su mu se dogodile za ove dve godine, neverovatno", rekao je Obradović.

Aleksa Avramović je posle pet minuta na parketu u jednoj akciji iskrenuo zglob bez kontakta sa protivničkim igračem i odmah je bilo jasno da je teška povreda. U suzama je seo na klupu i uz klupskog doktora Momu Jakovljevića i kondicionog trenera Batu Zimonjića otišao u svlačionicu. Nije prošlo mnogo, a Željko Obradović saopštio je katastrofalnu vest na konferenciji za novinare.

Pogledajte kako se Avramović povredio:

Aleksa Avramović prolazi kroz košmarnu jesen nakon što je ušao u srce nacije fenomenalnim nastupom na Svetskom prvenstvu u Manili. On je prošlog meseca slomio nos u derbiju protiv Cedevita Olimpije i pre nekoliko nedelja se vratio na parket, ali nažalost - ne zadugo. U prethodna dva meča Evrolige igrao je manje od 10 minuta i kada se činilo da je došlo vreme da opet zauzme svoje mesto u punom kapacitetu, doživeo je prelom koji će ga naterati na odsustvo. Naravno, ujedno će i stvoriti veliki problem Željku Obradoviću, što se uvek dogodi kada igrač ispadne iz rotacije, a pogotovo kada je u pitanju košarkaš sa velikom ulogom i u taktičkom i posebno u energetskom smislu, kakav je Aleksa od dolaska u Partizan pre dve i po godine.

Naredni dani doneće i odgovore na pitanje koliko će Avramović odsustvovati. U međuvremenu, on će započeti svoju rehabilitaciju, koja će sigurno trajati i u prvim nedeljama 2024. godine.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: