Šteta...

OTKRIVENO KOLIKO PAUZIRA ALEKSA AVRAMOVIĆ! Povreda je TEŠKA, a u klubu se nadaju...

Autor Dušan Ninković

Sjajni košarkaš Partizana Aleksa Avramović mora na dužu pauzu zbog povrede zgloba.

Izvor: MN Press

Partizan je protiv Olimpije iz Milana upisao veliku pobedu u Evroligi, nakon što je tokom treće deonice bio na čak 15 poena zaostatka. Crno-beli su stigli do trijumfa i bez pomoći Alekse Avramovića, koji je zbog teške povrede morao da napusti igru u prvom delu meča. Delovalo je da je beku Partizana stradao zglob, zatim su stigle informacije o prelomu noge, a sada do javnosti dolaze i novi detalji povrede.

Kako prenosi "Sport Klub", reprezentativac Srbije neće morati na operacioni sto zbog teške povrede o kojoj je pričao i Željko Obradović, pa se njegov povratak očekuje početkom februara! U klubu se nadaju da će pauza eksplozivnog košarkaša potrajati samo dva meseca, pa da će on biti u konkurenciji za mečeve Kupa Radivoja Koraća, kao i za najbitnije okršaje u Evroligi i ABA ligi.

Aleksa Avramović je ove sezone odigrao 12 mečeva u Evroligi i prosečno je beležio 8,1 poen, 1,8 asistenciju i 1,7 skokova po meču. Ekipi Partizana izuzetno znači i zbog doprinosa u odbrani, ali i zbog energija koja često može da "zapali" halu, ali i njegove saigrače. Upravo zbog toga je postao jedan od miljenika crno-bele publike, ali...

Narednih nedelja navijači Partizana neće moći da ga gledaju na parketu i to kad se činilo da je vreme da preuzme važnu ulogu u timu. Aleksa Avramović se tek vratio u tim nakon oporavka od preloma nosa, zbog čega je igrao sa zaštitnom maskom. Avramović se i prethodne sezone mučio sa povredama, posebno šake zbog koje je odsustvovao nekoliko meseci.

"Aleksa Avramović doživeo je ozbiljnu povredu, prelom noge. Ne znam koliko dugo će da bude i šta će da bude. Toliko nesrećnih stvari dogodilo mu se za ove dve godine", rekao je trener Partizana odmah posle meča, kada nije imao detaljnije informacije o dužini oporavka jednog od najbitnijih igrača svog tima. Sada će morati bez "svog" Čačanina da pregura veoma važan deo sezone.

(MONDO/D. N./Sportklub)

BONUS VIDEO: