Košarka

IGRAO SA KOBIJEM, SAD DOLAZI DA POJAČA HIT EVROLIGE: Već su na vrhu tabele, a sad dovode i NBA centra!

Autor Nikola Lalović

Iskusni američki centar Tarik Blek je pred angažmanom u Italiji!

Izvor: Stacy Revere / Getty images / Profimedia

Virtus iz Bolonje je pravi hit Evrolige ove sezone! Tim Luke Bankija ima skor od devet pobeda i četiri poraza, ali ima i probleme. Taman što im se herojski na teren vratio Akile Polonara nakon što je pobedio tumor, povredio se Džordan Miki. Sjajni američki centar se povredio u meču sa Makabijem i prve procene su da će van terena biti mesec dana. 

Ipak spremili su u Bolonji zamenu i kako prenose italijanski mediji spreman je dolazak Tarika Bleka. Iskusni američki centar je prošli angažman imao prethodne sezone kada je u Olimpijakosu prosečno beležio 8,8 poena i 4 skoka.

On je nakon tri godine na Univerzitetu Memfis završio NCAA karijeru u Kanzasu, ali nije biran na NBA draftu 2014. godine. Ipak izbori se za ugovor sa Hjustonom, da bi nakon sezone u Teksasu otišao u Los Anđeles Lejkerse gde je od naredne tri godine, dve igrao sa Kobijem Brajantom u ekipi!

Prvi putje u Evroligu došao 2018. godine i tada je igrao dve sezone za Makabi, da bi potom prešao u Zenit. Probao je da se vrati u NBA u dresu Denvera, nastupao je kratko za njihov razvojni tim, ali nije uspeo da dobije minute. Vratio se u Evropu, zaigrao u turskom Bahčešehiru sa kojim je osvojio FIBA kup Evrope i sada će se vratiti u Evroligi. 

Mogao bi da ne bude jedino pojačanje Virtusa jer Luka Banki očekuje da mu se za meč sa Baskonijom u konkurenciju vrati i Italijan Alesandro Pajola.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: