Sprema se

MIROTIĆ NA REHABILITACIJI, POKUŠAVA DA SE SPREMI ZA ZVEZDU: Olimpija se oglasila o stanju svog najboljeg igrača!

Autor Nikola Lalović

Olimpija iz MIlana će do kraja godine biti bez svog najskupljeg i najboljeg igrača, kao i bez Maoda Loa.

Izvor: Fabrizio Carabelli/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nikola Mirotić neće skoro na teren! Iskusni španski krilni centar je propustio meč sa Partizanom u Evroligi zbog upale Ahilove tetive, a sada je Olimpija iz Milana objavila da je Mirotić ušao u proces rehabilitacije koji će trajati šest nedelja. To znači da će on prvi put biti na pregledima za tri nedelje kada će se odlučiti da li opet može na teren. 

Mirotić je došao kao najveće pojačanje za ovu sezonu, ali za sada je Olimpija ispod očekivanja u Evroligi u kojoj ima četiri pobede i devet poraza, a Mirotić nije jedini problem. Van tima je i plejmejker Maodo Lo, za koga je takođe završena 2023. godina. 

On je povredio primicač i neće ga biti na terenu još makar tri nedelje. To znači da bi početkom januara Etore Mesina mogao da računa na povratak dva jako bitna igrača u svoj tim.

Do tada će bez njih biti u Evroligi u mečevima sa Barselonom, Asvelom, Panatinaikosom i Baskonijom, a verovatno i protiv Olimpiajkosa i Bajerna početkom naredne godine. Sa Crvenom zvezdom Olimpija igra 11. januara i videćemo da li će biti spreman za taj meč ovaj dvojac.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: