OBRT

IZGUBIO OD PARTIZANA, PA GA BRANILI IGRAČI! Hteli da ga smene, a ovo nisu očekivali - OSTAJE!

Autor Milutin Vujičić

Rukovodstvo je posle razgovora sa igračima Žalgirisa pružilo podršku Kazisu Maksvitisu.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Litvanski trener Kazis Maksvitis (46) bio je pred otkazom u Žalgirisu nakon poraza od Partizana, što im je bio treći uzastopni meč bez pobede u Evroligi, čak se spominjalo i da ga menja Andrea Trinkijeri, međutim od toga na kraju ništa. Preko noći došlo je do velikog preokreta jer su Maksvitisa sačuvali njegovi igrači.

Kako piše litvanski portal "Basket Njuz", došlo je do neočekivanog epiloga u taboru Žalgirisa jer su svi igrači stali uz Maksvitisa i nisu se složili sa odlukom rukovodstva da ga smeni. Zbog toga, Žalgiris se oglazio i potvrdio da ne menja trenera koji je inače na kormilu litvanskog kluba od aprila 2022. godine. Uspeo je da klubu donese duplu krunu prošle sezone, dok ove ima već dva poraza u domaćem prvenstvu i slab skor u Evroligi (5-9), pa se zato pričalo o smeni.

"Bilo je mnogo spekulacija nakon sinoćne utakmice sa Partizanom. Želimo da potvrdimo da naš trener Kazis Maksvitis ima puno poverenje kluba i da će nastaviti da vodi prvi tim", objavio je Žalgiris.

Na ovaj način, Andrea Trinkijeri je u tri dana dva puta "izvisio" za posao, pošto se prethodno dovodio u vezu sa Fenerbahčeom, ali je turski klub izabrao Šarunasa Jasikevičijusa za naslednika Dimitrisa Itudisa. Pre toga su otkaze dobijali Duško Ivanović, Ti Džej Parker i Đoan Penaroja, odnosno Serđo Skariolo je napustio Virtus i pre nego što je sezona počela.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)