Košarka

HAOS U EVROLIGI - DOBIO DOŽIVOTNU ZABRANU! Vređao sudiju na rasnoj osnovi, klub HITNO reagovao

Autor Nemanja Stanojčić

Navijač koji je na rasnoj osnovi vređao sudiju Žozefa Bisanga doživotno je suspendovan od strane Olimpijakosa

Izvor: MN Press

Skandal u Evroligi, jedan navijač vređao je na rasnoj osnovi sudiju na meču između Olimpijakosa i Valensije. U pitanju je čovek koji je sedeo tik pored terena i koji je, prema rečima arbitra Žozefa Bisanga, vikao "je*i se crni majmune". U tom momentu nastao je haos i meč je na kratko prekinut.

Sve se dogodilo na 26 sekundi pre kraja meča kada je pitanje pobednika bilo rešeno i kada je bilo jasno da je Valensija slavila u Atini (63:56). Tada je francuski arbitar zaustavio utakmicu i tražio od zapisničkog stola i delegata da zapišu šta je čuo što je i urađeno. Meč je potom nastavljen i završen.

Hitno se zbog toga oglasio grčki klub. "Osuđujemo bilo kakav vid rasizma. Čovek koji je to uradio je identifikovan, oduzeta mu je sezonska ulaznica i zauvek mu je zabranjen ulazak u dvoranu 'Mira i prijateljstva'", navodi se u saopštenju Olimpijakosa koji se nada da će na ovaj način izbeći dodatne sankcije Evrolige.

Sada u Pireju čekaju reakciju elitnog takmičenja, pošto postoje razne vrste kazni koje mogu da dobiju. Od toga da prođu sa upozorenjem, do raznih finansijskih sankcija, dok je najteža moguća kazna igranje pred praznim tribinama, delimično ili u potpunosti. Očekuje se i da će odluka biti doneta pre duple evroligaške nedelje koja sledi. Doduše, oba meča tim Jorgosa Barcokasa igra na gostovanju, protiv Virtusa u Bolonji i Asvela u Lionu. Poslednji evroligaški meč ove godine igraju u Berlinu protiv Albe, a kod kuće će igrati u prvim danima nove godine protiv Armanija i Monaka.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: