POGLEDAJTE!

JOKIĆ GA PROZVAO DA JE "MRŠAVKO", A ONDA OSVETA: Ima 41 kg manje od Somborca, a namučio ga kao retko ko! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Jokić muku mučio sa rivalom koji je od njega lakši 41 kilogram.

Izvor: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je tragičar svog Denvera u porazu protiv Oklahome (117:118) pošto je prvo promašio šut za pobedu, a onda je loše izveo aut, pa je tako aktuelni NBA šampion pao na četvrto mesto tabele Zapada. Iako je na kraju pobednika meča odlučio Šaj Gildžes-Aleksander, koji je postigao koš na sekund do kraja, mora se reći da je fantastičnu utakmicu odigrao i Čet Holmgren, kome je malo falilo za tripl-dabl.

Drugi pik sa drafta 2022. godine, koji je svoju prvu sezonu u NBA ligi propustio, imao je prethodne noći učinak od 17 poena, 11 skokova i čak devet blokada, pa mu je tako tek jedna defanzivna reakcija nedostajala da bude trocifren u tri kategorije i zabeleži neobičan tripl-dabl. A uz to, vrhunski je sve vreme igrao protiv Jokića.

Između ostalog, blokirao je jednom i Somborca, dok je u jednoj situaciji uspeo i da zakuca pored najboljeg košarkaša sveta. Utisak je da su ga možda motivisale i Jokićeve reči od pre nekoliko nedelja, kada su takođe imali interesantan duel. Tada je Jokić u jednom duelu udario Holmgrena, pa ga "pecnuo" da mora da se ugoji. Jokić ima 129 kilograma, dok je Holmgren prema zvaničnim podacima na 88 - dakle, 41 kilogram manje.


"On je veoma talentovan momak, ali ovo mu je prva godina u NBA. I dalje uči sve... Mislim da mora malo da se ugoiji, iskreno. Ali da, mislim da je njegov talenat unikatan", kazao je Jokić mladom kolegi koji je ove reči očigledno zapamtio i odlučio da mu se brzo "osveti" za to.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)