POGLEDAJTE

TROJKA ZA POBEDU SA POLA TERENA UZ ZVUK SIRENE! Oko njega su se OTIMALI Partizan i Zvezda, a onda su ga svi zaboravili

Autor Nemanja Stanojčić

Petar Rakićević dao je trojku sa pola terena za pobedu Vojvodine protiv Mladosti u Zemunu.

Izvor: MN Press

Petar Rakićević (28) dao je koš sa pola terena za pobedu Vojvodine protiv Mladosti u Zemunu (80:79). Srpski bek je bio brži od sirene u neverovatnoj završnici utakmice u Košarkaškoj ligi Srbije. Pre tog pogotka šutirao je 0/11 iz igre! Promašio je sedam šuteva za dva i četiri šuta za tri poena, a onda je uzeo loptu i napravio potez o kom se priča.

Na kraju meča u Zemunu Rakićević je bio heroj, dok je tragičar Petar Živojinović. Krilni centar domaćeg tima je na 3,4 sekunde pre kraja pri rezultatu 78:77 imao dva slobodna bacanja, promašio je prvo, dao drugo. Usledilo je izvođenje auta ispod koša, lopta je došla do Rakićevića koji je šutirao i pogodio za veliko slavlje uz zvuk sirene.

Da podsetimo, Rakićević je košarkaš oko koga su se otimali Crvena zvezda i Partizan 2016. godine posle odličnih igara u Metalcu. Crno-beli tada su tvrdili da je on potpisao predugovor sa klubom i da je uzeo novac, pa da je posle toga prekršio dogovor i obukao crveno-beli dres. "Postignuta je saglasnost o saradnji na sastanku 11. aprila 2016. godine, dobio je avans od 10.000 evr,a potpisao je priznanicu i taj iznos predstavljao je prvu ratu budućeg ugovora, potpisao je i pristupnicu. Klub nije želeo da potpiše nikakav ugovor sa njim pre raskida saradnje sa Metalcem, za šta smo dobili uveravanja od igrača i menadžera. Nekoliko dana kasnije stigao je nacrt ugovora u kom su se pojedine odredbe razlikovale od postignutog dogovora. Menadžer je sa predstavnicima Partizana zakazao potpisivanje ugovora 4. oktobra 2016. godine, ali se niko nije pojavio na dogovorenom mestu, već je tog dana on potpisao za Crvenu zvezdu", pisalo je u tadašnjem saopštenju Partizana.

Petar je karijeru nastavio u Zvezdi, usledila je registracija i licenca za sva takmičenja. "Istina je izašla na videlo, neki su nevešto pokušali da prikriju propuste i loš rad svoje administracije. Činjenica da je Rakićević uredno registrovan kao igrač Zvezde, da je licenciran i da ima pravo nastupa na mečevima ABA i Evrolige govore ko je u ovom slučaju radio u skladu sa zakonom i propisima", pisalo je u saopštenju Zvezde.

Rakićević je sa Zvezdom osvojio triplu krunu (ABA ligu, KLS i Kup Radivoja Koraća), ali se nije dugo zadržao u klubu. Odatle je otišao na pozajmicu u FMP i Dinamik, pa je potpisao za Krku 2019 godine. Kratko je igrao i u litvanskom klubu Džukija Alitus, pa se vratio u Srbiju i potpisao za Vojvodinu.

Pogledajte njegov koš za pobedu:

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: