ZANIMLJIVO

KAKO JE PARTIZAN POČEO DA POBEĐUJE? Petrović se oglasio: "Ispod radara polazi taj podatak"

Autor Nemanja Stanojčić

Aco Petrović analizirao je Partizan i dobre igre crno-belih u poslednje vreme.

Izvor: MN Press/ATA Images/Bane T. Stojanovic

Partizan je u seriji pobeda, osam puta je slavio u isto toliko mečeva, poslednji poraz doživeo je od Efesa 24. novembra. Kako je u tome uspeo i šta je bio ključ? To je analizirao čuveni Hrvat Aco Petrović. Spomenuo je povrede Alekse Avramovića i Frenka Kaminskog kao bitne faktore u svemu tome.

Srpski plej doživeo je povredu protiv Armanija, dok se Ameriaknac povredio protiv Panatinaikosa. "Ispod radara prolazi podatak da je Partizan satabilizovao igru i ušao u seriju pobeda onog trenutka kada je ostao bez trojice veoma važnih igrača (Avramović, Trifunović, Kaminski). To je moguće objasniti činjenicom da se pojedini igrači bolje osećaju u povećanoj minutaži", napisao je Petrović.

Doduše, napravio je i dve greške zbog kojih se izvinjavao, pošto je ubacio Aranitovića umesto Avramovića, dok je Kaminski bio Kamenski. Odmah se zbog toga izvinjavao. "Nisam još popio jutarnju kafu, pa mi je Aleksa Avramović ispao Aranitović. Izvinite"

U komentarima su ga pitali i šta misli o igrama Pi Džej Doužera. "Onaj ko je u stanju igrati izolaciju na različite načine je poseban. Izaziva pažnju na specifičan način. Ima led u venama i po tome je drugačiji od svih ostalih igrača Partizana. Klasa", zaključio je Petrović.

Partizan će pokušati pobedniči niz da nastavi i u duploj evroligaškoj nedelji. Imaće dva gostovanja, prvo u Valensiji, pa onda protiv Reala u Madridu.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: