Košarka

VELIKA TRAMPA U EVROLIGI - ZVEZDA OSTALA BEZ PLEJA: Tri tima spremna da razmene bekove, čeka se samo Nova godina!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda će po svemu sudeći ipak morati da se zadovolji trenutnim igračkim kadrom.

Izvor: Simone Lucarelli/IPA Sport / ipa / IPA / Profimedia

Italijanski mediji prenose da se sprema velika trampa u Evroligi. Tri tima su spremna da izmenjaju svoje plejmejkere, a u toj trampi bi Crvena zvezda ostala bez igrača sa kojim se u prethodnih nekoliko dana povezivala

Očigledno je da Olimpija iz Milana pokušava da se reši Kevina Pangosa, a sada bi on mogao da bude poslat u Žalgiris, tim u kome se i probio u evropskoj košarci i gde je igrao verovatno najbolju košarku. Žalgiris je spreman da pošalje Kinana Evansa u Fenerbahče kod Šarunasa Jasikevičijusa, a onda bi Fener u Olimpiju poslao veterana Nika Kalatesa, kako bi Etore Mesina dobio pouzdanog defanzivca i nekoga ko može da organizuje igru. 

Ukoliko timovi žele da se ovaj transfer ostvari moraće da obave svu papirologiju i ozvaniče transfere nakon 17. kola Evrolige koje je na programu 28. decembra. Takođe bi timove u Evroligi mogao da zameni i Niko Menion. Italijanski plej koga srpska publika ne pamti po dobrom je velika želja selektora Italije Đanmarka Poceka. U Baskoniji mu ne ide, a Poceko želi da ga vidi u svom sastavu u Evroligi, mada če morati da se bori sa Tortonom i Varezeom koji hoće da ga vrate u Italiju.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: