Partizan gazi

ŽELJKO POSLE VALENSIJE POMENUO I NAVIJAČE: Još jednom moram da ponovim to!

Autor Nikola Lalović

Željko Obradović je bio jako zadovoljan igrom svog tima nakon pobede nad Valensijom u Evroligi.

Izvor: Youtube/Žalgiris Kaunas Highlights

Košarkaši Partizana su u neizvesnoj utakmici u "Fonteti" savladali Valensiju72:67 i tako uspeli da upišu peti poraz u nizu u Evroligi, a deveti ove sezone. Trener crno-belih Željko Obradović je nakon meča odmah istakao da je ovo jako bitna pobeda, ali da uprkos sjajnoj formi njegov tim ima veliki posao pred sobom. 

"Ovo je način da se pobedi utakmica. Da igramo tvrdo kao i Valensija. Igrali smo pametno i pobedili smo. Imamo još dve utakmcie u prvom delu lige, a onda još toliko. Veliki je put pred nama", rekao je trener Partizana, a onda je na konferenciji za medije detaljnije analizirao meč.

"Dobro veče. Bila je ovo jako teška utakmica. Očekivali smo ovakav meč jer znamo kako Valensija igra tokom celog toka Evrolige i probali smo da se adaptiramo. Mislim da smo igrali jako dobro defanzivno i sa mnogo šansi da trčimo u kontre. Ali u mnogo situacija nismo bili strpljivi i još jedan problem za nas su bili ofanzivni skokovi Valensije. Ali bez obzira smo zaslužili pobedu. Čestitao bih svojim igračima i još jednom da se mnogo zahvalim našim navijačima koji nas prate gde god da igramo."

Partizan je na ovom četvrti na tabeli sa devet pobeda i šest poraza, koliko ima i Makabi. Ipak na sedmom mestu Valensija i Baskonija imaju samo pobedu manje, tako da crno-beli moraju da nastave sa pobedama ako žele da osiguraju direktno da se kvalifikuju za plejof Evrolige. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: